Grym form och går ner i klass – en toppchans

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Kalmar den 21 juni • Spik • Drag • Superkusken med mera • Jackpott 58 miljoner

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Kalmar den 21 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Stoeliten står på schemat i den tredje avdelningen och här får vi se ett av världens bästa ston, 4 Double Exposure. Hon har varit jättefin i alla årets starter och näst senast vann hon Stoeliten under elitloppshelgen efter tidig ledning och promenad runt ovalen. Senast backades hon sist i Jämtlands Stora Pris och spurtade riktigt vasst längst ut i banan. Formen är på topp och när hon går ner i klass igen ska hon ha toppchans, spåret är också bra och oavsett lopp tror jag att hon vinner. Mest tänkbara är att hon tidigt får ledningen och sedan är loppet över, tråkigt jag vet men njut av en världsstjärna. 

Bortglömda hästen

Kalmarsundspokalen tillika Gulddivisionen får vi se i femte avdelningen och jag tycker det ser ut som en öppen historia. Dem bästa hästarna har fått bakspår vilket gör det jobbigt, det kan dock bli bra fart på loppet och det gynnar mitt drag. Hemmahästen 9 Monark Newman får ni absolut inte glömma, han har visat uppåtform på slutet och var bra näst senast när han gjorde jobbet utvändigt om Tycoon Conway Hall som trea. Senast vann han från ledningen och såg fin ut. Jag tror att Fredrik kommer försöka rygga Flemmings häst från start och går det vägen kan han sitta riktigt bra på det, med lucka i tid blir han riktigt farlig. Läser 2%, tackar! 

Superkusken

Dagens ”Superkusk” blir ingen mindre än Örjan Kihlström, han är ofta med under denna rubriken men han kör oftast väldigt bra hästar som blir hårt betrodda. Denna gången kör han omgångens största favorit som jag tror han bara vinner med men sedan har han några andra som ser intressanta ut på förhand. Går igenom chanserna lite kort.

12 Thengill (V75-1) har tänt till på slutet och visat form. Han kan blixtra till emellanåt men denna gången tror jag det blir tufft från detta utgångsläge. Örjan upp är intressant men jag tror han främst får sikta på pengar.  

4 Double Exposure (V75-3) se under rubriken ”Superspiken”. 

8 Guillaume Boko (V75-4) står väldigt bra inne i loppet och har visat att han trivs över längre distanser. För tre starter sedan vann han över lång distans efter en perfekt resa i ryggar. Känslan är att Örjan kan ge honom ett bra rygglopp och då har han en vass speed, ska med tidigt om man garderar.   

4 Canari Match (V75-5) är en bra häst men har inte fått det att lossna i år. Visserligen har han mött bra hästar men det gör han denna gången också och jag vill se han leverera bättre innan jag tror att han kan vara med i segerstriden.   

3 Hill Street (V75-6) trodde jag mycket på senast, tror det fattades lite i honom då  eftersom han hade varit i från lite. Han har visat att han kan öppna bra från start och jag tror att Örjan kommer svara ut favoriten när han ställer frågan. Kostar det inte för mycket då kan han leda detta loppet mycket länge. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på det klara favoriten 6 Oscar L.A (V75-2) som troligen kommer att tävla barfota runt om för första gången. Han ha visat hög kapacitet och kommer om han får vara frisk klättra upp en del i klasserna. Skulle han få ta över ledningen då är förmodligen loppet över men får han jobba kan det bli tufft. Man ska tänka på att han är streckad på över 50% i lägsta klassen och är orutinerad i dessa sammanhang. 

Förutsättningarna

Midsommartrav betyder V75 på Kalmar, det har blivit en tradition som jag verkligen gillar. Trots att vi har en väldigt klar favorit som har bra chans så ser omgången intressant ut, det brukar kunna skrälla på just Kalmar och det är en av sommarens mer svårlösta V75 omgångar. Man ska tänka på att upploppet mäter 207 meter och man brukar få chansen, banan är också väldigt bred vilket gynnar hästarna i voltstart då dem får mer plats. Vädergudarna säger att det skall vara uppehåll under V75 tävlingarna och att regnet skall komma senare på kvällen, vi hoppas det stämmer så vi får en fin bana. Lycka till på liret!  ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE