Segervrålet – efter häftiga upploppet

avNils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ATG.se
Segervrål efter segern med Tangen Haap på V75.

Björn Karlsson bjöd på ett rejält segervrål efter kallblodsloppet på V75.

Tangen Haap som ägs av bröderna Sedin tog en övertygande seger och tjänade 125 000 kronor.

– Vilken atombomb, sa segerkusken efter loppet.

Tangen Haap hade lottats till spår tolv bakom bilen i V75-loppet Vårbjörken som avgjordes för den högsta klassen bland kallbloden.

Trots det svåra utgångsläget så blev det tredje utvändigt och i ledningen drog den finska hästen Pireus på i ett hårt tempo.

– Det vart bra när inte finnen ville släppa ledningen och jag fick ryggen på Djuses häst, jag förstod att han skulle gå före mig, sa Björn Karlsson.

”Springa ur selen”

Så blev det mycket riktigt och när Karlsson sedan vred på in på upploppet så stack Tangen Haap undan till en överlägsen seger och nu talar mycket för att det blir en start i storloppet Elitkampen under Elitloppshelgen för Sedinarnas stjärna.

– Vilken atombomb, jag trodde han skulle springa ur selen. Jag hoppas Malmrot hör av sig, han hade nästan lovat mig det om han städade av dem idag. Jag vågade inte dra framskorna men han hade nog vunnit med vinterskor i dag, sa en jublande glad Björn Karlsson efter loppet.

Jennifer Tillman som var expert i TV12 hyllade hästen efter loppet.

– Han ser helt okörd ut. Fick en fin resa och bra draghjälp av Smedbofaksen, men som han avgör. Så här vill man att de ska se ut över mål, sa Jennifer Tillman.

Segertiden blev 1.22,1 över 1 640 meter med autostart.

Se loppet här igen! (Extern länk)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75