Elitloppet 2019

”Foppa”: ”Självklart att gå på Elitloppet”

Av: 

Mattias Karlsson

Peter Forsberg.
Peter Forsberg.

TRAV

För Peter ”Foppa” Forsberg är det ett måste att vara på Elitloppet.

Till Sportbladet Trav365:s läsare har han också gjort exklusiva V75-system till både lördag och söndag.

Bland annat spikar han Propulsion i det andra Elitloppsförsöket och har en annan fräck spik i söndagsomgången.


ANNONS: Här tar du rygg på Peter ”Foppa” Forsbergs V75-system i helgen - gå med i andelslaget [Extern länk]


Ishockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg, 45, och familjen bor numera i Schweiz.

När han besöker Sverige jobbar han bland annat för ATG Drömfond för föreningar som främjar gemenskap genom idrott.

Erkände traventusiasten Peter ”Foppa” Forsberg missar heller aldrig den stora sport- och publikfesten Elitloppet på Solvalla den sista söndagen i maj.

– Det är en självklarhet att vara på plats. Det är ett sportevenemang jag inte missar i första taget, säger ”Foppa”.

”Rolig weekend med polarna”

Hur mycket trav blir det för dig nu för tiden?

– Jag hänger med hela tiden, men jag har alltid varit mycket mer för sommartrav än vintertrav. Särskilt vid de här stora händelserna som Elitloppet tycker jag att det är väldigt roligt.

Vad är planerna för Elitloppet i år?

– Vi gör det alltid till en rolig weekend alla polarna, vi brukar vara ett gäng på 20 personer som ser till att ha bra bord och käka tillsammans. Vill vill vara där och köra för fullt hela tiden, utnyttja tiden så mycket som möjligt.

Vad är det som är så roligt med trav?

– Det är en sport som innehåller så mycket. Visst är det väldigt speciellt att äga häst själv och det tävlingsmomentet – men det är annars också det sportsliga momentet med taktiken, stämningen på plats vid de stora loppen och spännande spel.

Hur mycket spelar du på trav?

– Återigen så är trav mer en sommarsport än en vintersport för mig, så det blir mer på sommarhalvåret. Jag tycker att det är roligt att spela V75 tillsammans med några andra och snacka ihop oss, men det är inte så stora summor utan det handlar mer om att vara med och göra något tillsammans.


ANNONS: Här tar du rygg på Peter ”Foppa” Forsbergs V75-system i helgen - gå med i andelslaget [Extern länk]


”Grymma hästar”

Vad tror du om årets Elitloppet?

– Det blev ju väldigt intressant när de stora favoriterna fick sämre spår i försöken, det gör det ju mer öppet spelmässigt och det är roligt att ha Elitloppsförsöken på V75. Det blir nog mer körning, så får vi se hur de lägger upp loppen.

Vem är din vinnare?

– Både Readly Express och Propulsion är grymma hästar. Propulsion är den jag sett mest av och vet hur otroligt bra han är, insatsen i Åby Stora Pris förra året var helt sanslös – Readly Express har fått något att bita i, så kan jag väl säga, han får absolut inte ha en dålig dag.

– Mycket avgörs ju hur mycket de får offra i försöken och vad de får för spår i finalen. Mycket händer i loppen och det kan köras på många olika sätt.

Hoppas på Diamanten

Peter ”Foppa” Forsberg har tillsammans med bland annat pappa Kent Forsberg ägt flera stora stjärnhästar som Tsar d’Inverne, Adrian Chip och Charles de Gaulle.

För närvarande har han allra störst intresse i Diamanten hos Stig H Johansson och dyrköpta ostartade treåriga stoet Galaxy Am hos Svante Båth.

Sexårige hingsten Diamanten har varit en häst som ansetts haft Elitloppspotential på sikt men har haft skadeproblem och nu inte startat sedan i november.

– Det har varit så där att komma igång med Diamanten, det verkar dröja några veckor till tyvärr men det ska inte vara så långt borta förhoppningsvis. Vi har haft förhoppningar om att Diamanten ska vara med i Elitloppet, vi hoppas att han ska komma tillbaka och vara något för kommande Elitloppet, säger ”Foppa”.

Ni vill fortsätta att äga travhästar?

– Det kan bli någon häst till snart framöver. Vi vill fortsätta äga hästar, bra hästar.

Exklusiva V75-system

Peter ”Foppa” Forsberg har gjort V75-system till både lördagen och söndagen på Solvalla exklusivt för Sportbladet Trav365:s läsare.

V75 lördag under Elitloppshelgen på Solvalla består av bland annat årets hetaste V75-finaler och klassiska långloppet Harper Hanovers lopp.

V75 söndag under Elitloppshelgen på Solvalla består bland annat av de båda Elitloppsförsöken, kallblodsloppet Elitkampen och klassiska internationella årgångslopp.

”Foppa” har pluggat omsorgsfullt hela veckan, hittat två spikar varje dag och heltäcker ett lopp varje omgång i jakten på skrällar och hög utdelning.

Nedan hittar ni de båda V75-systemen i sin helhet, anpassade för andelsspel och att spela tillsammans.

Han och familjen med sambon Nicole och barnen Lennox, 7, Lily, 5, och Diego, 3 flyttade till Zug i höstas för att få närma till ett skoföretag som Peter och Nicole köpt in sig i.

I Schweiz har ”Foppa” också börjat jobba som hockeyagent då han köpt in sig i agenturen 4Sports Hockey som har huvudkontor i Zug.


ANNONS: Här tar du rygg på Peter ”Foppa” Forsbergs V75-system i helgen - gå med i andelslaget [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Succén är tillbaka – Solvallas bästa platser

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2019

Trav

Elitloppet

Solvalla

V75

Spel