Vann 13,7 miljoner: ”Stor uppståndelse”

Joakim Widén slog till igen – drog in halva potten på V86 förra veckan • Vassa skrällen i kväll

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Joakim Widén med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog

Joakim Widén, 53, drog in 13,7 miljoner på V86 förra onsdagen.

Under året har han dragit in över 30 miljoner kronor till andelsköparna på trav.

– Det har varit stor uppståndelse, säger miljonvinnaren och ger sina bästa V86-tips i kväll.

Framgångsåret 2019 fortsätter för andelsproffset Joakim Widén.

Förra onsdagen var det superjackpott på V86-spelet och den 53-årige storspelaren lyckades lägga beslag på över halva potten – 13,7 miljoner.

8 rätt gav 531 785 kronor och då systemet var inlämnat flera gånger kunde till slut 281 andelsköpare vardera kvittera ut 48 000 kronor.

”En härlig känsla”

Det vinnande systemet lämnades in på spelbolaget ATG:s andelssajt Tillsammans och kostade 100 kronor per andel hos Café Brasco.

Joakim Widén har under året spelat in åtskilliga miljonvinster. I augusti vann han 2,2 miljoner och i september kunde andelsköparna glädjas åt 5,3 miljoner.

– Det har gått helt otroligt bra i år. Bara sedan i augusti har jag dragit in runt 22 miljoner. Det som är extra kul är att det mindre systemet (Widéns lilla) har gått så starkt. Med vinsten i onsdags har nu det systemet vunnit stort tre gånger på kort tid. Det är en härlig känsla att kunna glädja så många, säger Joakim, som dragit in över 30 miljoner kronor bara under 2019.

Vilka reaktioner har du fått efter att ha tagit halva potten?

– Det har varit stor uppståndelse. Ni från tidningar har hört av er och även Hans G Lindskog från ATG har varit och gjort ett vinnarreportage hos mig som ska sändas på söndag. Många har gratulerat på sociala medier och dessutom har flera av mina vänner varit med på den här vinsten vilket är jättekul.

– De allra flesta är jätteglada men det finns alltid de som är avundsjuka och menar bara för att jag gör flera system så ska det vara en självklarhet att sätta miljonvinster. I onsdags lämnades det in över en miljon system vilket säger hur svårt det är att träffa rätt.

Vill du berätta om din taktik när du spelar på V86 och V75?

– Mycket är sig likt på båda spelformerna. Jag börjar alltid med att ranka loppen. På V75 försöker jag hitta spikar som ligger runt 15–35 procent. När jag spelar V86 kan jag ibland spika en storfavorit och krånglar inte till det lika mycket.

– Jag gillar att spara mycket streck till slutet då man kan ta riktigt bra betalt där. Ett tips kan vara att börja strecka och läsa startlistorna bakifrån i stället.

”Jag vill varna”

I kväll saxas V86 mellan banorna Jägersro i Skåne och nationalbanan Solvalla i Stockholm. Joakim Widén är väl förberedd och delar med sig av sina bästa tips.

– Jag har hittat en häst som jag troligen spikar. Det är 10 Waiting Hill Hall (V86–5) som gjorde det riktigt bra senast vid segern i Danmark. Jag tror hon bara är bäst.

– Jag vill även nämna 11 Cesar F.C. som startar i avslutningen på V86-spelet. Gjorde det bra senast på Bergsåker och är inte så hårt betrodd. Emilia kör och jag tycker hon är mycket duktig.

Joakim drivs av att ta hem hela potten på de större streckspelen vilket han varit ytterst nära vid flera tillfällen.

I den andra avdelningen på Solvalla har spelproffset hittat en häst som skulle kunna hjälpa honom att nå sitt stora mål.

– Jag vill verkligen varna för 8 It Happend Again som körs av Alice Molin och tränas av Göran Wester. Han avslutade bra senast och kan vara den miljonskräll jag letar efter. I nuläget är den bara spelad på en procent. Missa inte denna! Jag har honom faktiskt rankad som fyra, avslutar Widén.

Publicerad:

LÄS VIDARE