”Kan mycket väl ha gjort sin sista start”

Framtiden oviss för Propulsion: ”Om hästen ska starta i Elitloppet måste han kännas topp, topp, topp”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson / TR BIlD
Karriären kan vara över för Daniel Redéns Propulsion

Superstjärnan Propulsion kan ha gjort sin sista start.

Det meddelade tränaren Daniel Redén i TV12.

– Om hästen ska starta i Elitloppet måste han kännas topp, topp, topp, sa stjärntränaren.

Det var länge ovisst om stjärnhästen Propulsion skulle fortsätta att tävla under 2020. I oktober i fjol meddelade dock tränaren Daniel Redén att tävlingskarriären skulle fortsätta för ”Proppen”.

– Jag har sagt att Elitloppet 2020 blir det riktigt stora målet vi har nästa år. Det är på hemmaplan och jag ser fram emot en sista föreställning, sa Daniel Redén till Trav365 då.

Under året har Propulsion gjort två starter. Den 11 januari som tvåa i mål på V75 från Bergsåker samt i Prix d’Amérique den 26 januari.

Nu kan det vara färdigtävlat för den nioårige stjärnhästen som hittills sprungit in över 31 miljoner kronor.

”Jag vet inte just nu”

Under söndagens Grand Slam 75-sändningar i TV12 gav Daniel Redén sin syn på en eventuell start i årets upplaga av Elitloppet.

– Jag vet inte just nu. Hästen tränar på för fullt och känns bra men jag har inte börjat trycka honom så hårt ännu. Jag ska börja göra det nu och han måste kännas topp, topp, topp om han ska starta i Elitloppet. Annars kanske vi står över, nu när det ändå troligen inte blir någon publik på Solvalla, sa han och fortsatte:

– Det kan mycket väl kan vara så att han har gjort sin sista start. I så fall väntar en karriär som avelshingst på heltid.

Propulsion har startat vid fyra tillfällen i Elitloppet. Han har slutat tvåa två gånger och fyra två gånger. Hästen har vunnit 38 av karriärens 77 starter.

Publicerad:

LÄS VIDARE