”Jag kommer aldrig kunna förlåta mig…”

Den anställde bryter tystnaden efter piskskandalen: ”Jag ber om ursäkt till alla”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

I lördags drev han hästen Zarina Bi med två regelvidriga så kallade ”enhandare” i uppvärmningen inför V75 på Örebrotravet.

Kort efter skandalen sparkades han från stall Gocciadoro.

Nu bryter den anställde tystnaden efter händelsen.

”Min ursäkt för beteendet jag hade på banan kommer aldrig att räcka”, skriver han i ett inlägg som delats i Facebook-gruppen Cavalli & Corse.

I början av april anställdes han för att jobba vid italienske tränaren Alessandro Gocciadoros Sverige-filial.

I lördags så drev han Zarina Bi stenhårt i värmningen, vilket fick måldomare och veterinär att reagera - och agera.

De strök hästen efter att märken hittas efter de regelvidriga piskrappen.

Den anställde sparkades direkt efter den allvarliga händelsen.

”Felet är bara mitt...”

Nu bryter han tystnaden i ett Facebook-inlägg som delats i gruppen ”Cavalli & Corse”, något som Sulkysport var först med att rapportera om.

”Min ursäkt för beteendet jag hade på banan i går kommer aldrig att räcka. Oacceptabelt beteende efter så många års arbetslivserfarenhet. Jag hade fel, jag hade fel.

Felet är bara mitt, Alessandro Gocciadoro har absolut inget med att göra med allt detta! Han litade på mig och jag svek förväntningarna. Han var en utmärkt chef och en bra person för mig, som resten av familjen och all hans personal. Han fattade rätt beslut att säga upp mig, det var det minsta han kunde göra.

Ingen ursäkt, bara tårar. Jag kommer aldrig att kunna förlåta mig själv för det jag gjorde. Jag ber om ursäkt till ägaren, till Alessandro som gav mig möjligheten att arbeta för honom, med alla mina kollegor, med alla de människor (italienska och utländska) som har bevittnat ett hemskt scenario och till stoet, som hade mig bakom sig i ett ögonblick av galenskap.

Även om det inte finns någon ursäkt, förlåt mig för vad jag har gjort. Jag är först med att förstå mitt misstag. Tyvärr kan jag inte gå tillbaka, jag måste bara ta konsekvenserna för det som hände. Jag är så ledsen för ingen förtjänade allt detta”.

Den anställde har lång erfarenhet av arbete i travstall. Han har kört över 100 lopp i Italien och varit verksam i flera toppstall internationellt.

Gocciadoro: ”Jag blev chockad”

Tränaren själv, Alessandro Gocciadoro, var inte på plats på Örebrotravet i lördags. Han var hemma på gården utanför Parma i Italien och jobbade. Så här säger han om piskrappskandalen:

– Det var hemska bilder att se för alla och givetvis även för mig. Jag blev chockad och jag kan inte förstå vad jag har sett. Jag är så ledsen, och för att tala sanning som kan jag inte förklara vad jag känner. Det känns så dåligt, jag är ledsen och arg över den här fruktansvärda situationen. Jag är helt förstörd, det har varit en hård natt och dag, skriver Alessandro Gocciadoro via mail.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN