”Tar snabb revansch – spiken har toppchans”

Sportbladets Tidiga V75-tanke: Micke Korhonens tipsettor, skrällar och motbud till V75 på Årjäng, lördagen den 13 juli

Uppdaterad 2024-07-12 | Publicerad 2024-07-08

Eminent Kronos och Johan Untersteiner spikas på V75 från Årjäng.

V75 körs på Årjäng på lördag.

V75-omgången har spelstopp lördag den 13 juli klockan 16.20.

Här är Sportbladets Tidiga V75-tanke med Micke Korhonen.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V75-systemet


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]Micke Korhonens V75-tips:

Omgångens spikar

Årjäng står som värd för lördagens tävlingar och ser ut att avsluta omgången med en riktig fartfest. Bästa spiken tycker jag återfinns i lägsta klassen där Johan Untersteiners 12 Eminent Kronos (V75-2) jagar snabb revansch efter galoppmisslyckandet i lördags. Man ska dock inte lasta hästen för den galoppen i ett mycket trångt läge. Helgens motstånd är flera klasser sämre än det jag spikade honom mot senast, och trots utgångsläget måste det vara toppchans.

Spik två stod mellan 6 Parveny (V75-3), 3 Nectar Occagnes (V75-5) och 8 Dana Ek (V75-6). Jag fastnade för Nectar som såg ljuvlig ut senast och vinner om han är lika bra. Står dessutom perfekt inne på pengarna här, samtidigt som det finns frågetecken för motbudet.

Tidiga dragen

2 Tearsinheaven (V75-3) har ingen rolig resultatrad och blir måhända en smula bortglömd. Jag tycker mig dock se smygform och senast hästen startade just från spår två i voltstart blev det spets. Lyckas han hålla ut min tipsetta Parveny ökar segerchansen. Senast blev det släpp och sparade krafter över mål. Jag misstänker att Johan inte vill se en repris till helgen.

12 Ronja N.N. (V75-4) har körts av tränaren i samtliga starter sedan oktober 2022. Nu hoppar en viss Björn Goop upp för allra första gången och det tycker jag känns riktigt spännande. Ronja vinner i och för sig inte ihjäl sig (en seger de två senaste säsongerna) men har visat fin form på sistone. Loppet är vidöppet och nioåringen är värd sitt streck på V75-systemet.

Inte var dag man varnar för 9 Click Bait (V75-7) från bakspår men så blir fallet nu. Han är verkligen på tårna för dagen och avslutade urstarkt i en supersnabb avslutning senast. Ryggar han stallkompisen Decision Maker kan det kanske bli rygg på ledaren. Med lucka i tid så!

Tidiga V75-systemet

Avd 1: 1–4 (8–6)

Avd 2: 12 Eminent Kronos (11–1)

Avd 3: 6–9–12–7–2–11–3–10 (5–4)

Avd 4: 9–10–11–13–14–3–6–12 (5–15)

Avd 5: 3 Nectar Occagnes (1–9)

Avd 6: 8–11–6–13 (1–5)

Avd 7: 8–5–1–9 (6–7)

2 048 rader/1 024 kr

DD-systemet

DD-1: 8 Dana Ek

DD-2: 8–5–1–9

4 rader


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


V75–1


Tipsettan

Daniel Redén hade tur i spårlottningen och det skulle inte förvåna om hans två bidrag i loppet slutar etta och tvåa. Tipset till Mahala som från bricka ett antingen sitter i ledningen (fyra av fem i den positionen) eller rygg på ledaren. Hon är rask ut och öppnade jämnbra med Riet Hazelaar för sex starter sedan. Senast fick Mahala chansen för sent men avslutade mycket starkt.


Motbud

Jag dubblar systemet med stallkompisen In Love Mearas som är pilsnabb ur groparna. Senast avslutade han storstilat från kön och taktiken är glasklar från start. Life Itself inledde lovande som tvååring och finns sedan en tid tillbaka i Gocciadoros fantastiska stall. Hon har väl inte imponerat hittills för Alessandro, samt brottas med ett svårt åttondespår, men tävlar nu barfota runt om för första gången i ny regi.


Skrällbud

Make it Schermer hoppas på överpace. Läget?


Spetsstrid

Mahala och In Love Mearas är snabbast ut.


! Statistikvinnaren

Mahala.

Vår rankning

1 Mahala

4 In Love Mearas

8 Life Itself

6 Gatling

12 Make it Schermer

9 Mellby Korall

10 N.Y.Moet

5 Marabou Brodda

7 Denarius

3 Beau LeVallo

2 D.J.Spritz

11 Önas Quintus

V75–2


Tipsettan

Jag trodde stenhårt på Eminent Kronos i lördags. Han klarade starten men blev sedan grovt störd in i första sväng. Johan anmäler dock på nytt och precis som senast blir det barfota runt om. Spår tolv är allt som oftast iskallt på V75 men härifrån räknar jag med felfri avgång och motståndet ser ovanligt tunt ut för årstiden. Jag har höga tankar om den här talangen och spikar honom för andra veckan i rad. Nu tar vi revansch!


Motbud

Emirre är det naturliga motbudet. Fyraåringen står för starka insatser varje gång och ska nu tävla barfota runt om för andra gången i karriären. Tvingas dra fram min vinnare under slutvarvet? Vicious kommer från färsk seger och har ett pangspår här. Hon lär leda länge men slår normalt sett aldrig en felfri Eminent Kronos. Wilma Weeny var positiv senast!


Skrällbud

Många rysare vid favoritfall. O.M.Keep on Runnin?


Spetsstrid

Vicious är mycket snabb ut och trivs i ledningen.


! Statistikvinnaren

Wilma Weeny.

Vår rankning

12 Eminent Kronos

11 Emirre

1 Vicious

6 Wilma Weeny

3 Manifest Boko

2 O.M.Keep on Runnin

9 Perfect Zon

5 Xanthis Galaxy

4 Zipfer

8 One Moment in Time

10 B.T.’s Vencor

7 Kiss Me Sisu

V75–3


Tipsettan

Parveny är det roliga draget här. Han har visserligen inte startat med voltstart speciellt ofta på sistone men borde komma iväg snabbt från springspår. Senast såg han jättefin ut och blir svårslagen.


Motbud

Dakovo Mail pressades i galopp kort efter start senast. Femåringen jagade sedan ikapp fältet och det såg ut att finnas gott om kräm kvar i linorna då ännu en galopp i sista sväng spolierade hans chanser. Sköter sig från bakspår? Triton svarade spets i stenhårt tempo senast. Att det blev spaghettiben sista biten må hästen vara förlåtet. Tränarkörd nu och spår tolv, samt skor runt om, är inte faktorer som talar för hästen. Men... han är i ett ruggigt slag för dagen och utmanar ändå. H.C.’s Crazy Horse är sylvass med lopp i ryggar i hårt tempo, vilket han ju visade senast. Jikken är en skjutare som kliver in i bilden om tempot blir uppskruvat.


Skrällbud

Tearsinheaven känns spännande på läget.


Spetsstrid

Jag är inne på att Parveny spetsar från springspår.


! Statistikvinnaren

Parveny.

Vår rankning

6 Parveny

9 Dakovo Mail

12 Triton

7 H.C.’s Crazy Horse

2 Tearsinheaven

11 Jikken

3 Night Art

10 Xanthis Hilton

5 Zenato

4 Lorenzo Boko

1 Stenson

8 Special Major


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


V75–4


Tipsettan

Vidöppet. Tipset till Tekno Tana som imponerade senast och står ännu bättre till nu.


Motbud

Christina K. radade upp fyra raka vinster i fjol. Närmar sig den formen. Hulte Alva och Ethel är stenhårda.


Skrällbud

Ronja N.N. med Björn!


Spetsstrid

Bork Tekla är spetsfavorit från ett perfekt spår.


! Statistikvinnaren

Hulte Alva.

Vår rankning

9 Tekno Tana

10 Christina K.

11 Hulte Alva

13 Ethel

14 Farmens Riska

3 Lykkje Prinsessa

6 Sjöli Fryd

12 Ronja N.N.

5 Madeleine R.

15 Misi Ö.K.

1 Bork Tekla

2 Eskils Stjerna

8 Nova Tabac

7 Skaane Tora

4 Östby Saga

V75–5


Tipsettan

Ett streck eller många här. Tipset utan någon större tvekan till fine Nectar Occagnes som verkligen prickat superformen. Senast vann han på en topptid från ledningen och lekte då med motståndet i en mycket snabb avslutning. Bra läge på nytt och även om det inte blir spets lär kusken hitta ett perfekt slagläge.


Motbud

Freako är det naturliga motbudet från ett intressant startspår. Han kan öppna och enda årssegern är tagen just från ledningen. Roger Walmanns talang var dessutom före min tipsetta i mål när de båda möttes under Elitloppshelgen, låt vara att Nectar Occagnes då satt fast med rubbet sparat. Det som oroar en smula är att Freako efter senaste starten varit struken. Sparky’s Dream är mycket bra för klassen. General Job bollade med fine Emerald Island 9 maj!


Skrällbud

Rustico har läget. Kusken lär testa rejält från start.


Spetsstrid

Känslan är att Freako och Rustico gör upp.


! Statistikvinnaren

Nectar Occagnes.

Vår rankning

3 Nectar Occagnes

1 Freako

9 Sparky’s Dream

6 General Job

2 Rustico

10 Picobello

5 Sultan Sea

4 Steady One

8 Global De One

11 Max Orlando

12 Pontiac

V75–6


Tipsettan

Dana Ek var grym senast och vann trots dödens i 1.06-tempo första 500. Svårstoppad.


Motbud

Mi Amore Bros går bra varje gång och är värd en fullträff. Chanel Trio jagar revansch för förlusten i lördags.


Skrällbud

Heartbeat Julie.


Spetsstrid

Många startsnabba. Samtliga släpper till Dana Ek?


! Statistikvinnaren

Dana Ek.

Vår rankning

8 Dana Ek

11 Mi Amore Bros

6 Chanel Trio

13 Heartbeat Julie

1 Be My Baby

5 Önas Rose

4 Beauvior

3 Honey Dun Girl

2 Eclisse Roc

14 Crazy Life

10 Lady Silver

12 Capiroska Font

9 Ballerina Indika

V75–7


Tipsettan

Hail Mary visade senast upp sig från sin bästa sida. Visst fick han loppet kört i halsen den gången men det var lite av den ”gamle” Hail Mary som bara brisade ifrån Hustle Rain & Co den sista biten. När han är så här bra så finns det inte många i landet som rör Daniel Redéns stjärnhäst men spår åtta är just det, spår åtta. Senast han bjöds det läget var i Svenskt Mästerskap förra hösten. Då tvingades Hail Mary gå ett helt varv i tredjespår fram till dödens, med stumma ben som följd. Får tipsnicken men ska garderas.


Motbud

Bengurion Jet har inte startat sedan Elitloppsförsöket då han rullade över i galopp med sparade krafter. För tre starter sedan var han ljuvlig vid överlägsen spetsseger. Ledningen lär vara upptagen nu men Alessandros bidrag går även bra i ryggar. Decision Maker drog drömspåret och ingen tar normalt sett en längd på henne från start. Hon sprang sig trött i spets i Elitloppsförsöket men är annars ruskigt effektiv i täten, med åtta vinster på tio försök. Click Bait är klart bäst i ledningen, det vet vi alla, men som han gick från kön senast! Min klocka visade rysligt snabba 1.07,6 sista varvet och tveklöst är formen helt på topp för dagen. Intressanta startryggar här. Rygg ledaren?


Skrällbud

En som är värd att passa är snabbfotade Beartime. Han slog Bengurion Jet för två starter sedan.


Spetsstrid

Ingen tar en längd på Decision Maker.


! Statistikvinnaren

Decision Maker.

Vår rankning

8 Hail Mary

5 Bengurion Jet

1 Decision Maker

9 Click Bait

6 Beartime

7 Thereisnolimit

2 Floris Baldwin

10 Night Brodde

4 Osterc

3 Missing Tooma


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln