Tillbaka i sulkyn efter skadan: ”Känns bra”

Proffskusken Oskar J Andersson gör comeback efter operation: ”Känt mig redo” • V75-chanserna från Årjäng

Uppdaterad 2024-07-10 | Publicerad 2024-07-09

Oskar J Andersson är tillbaka på tävlingsbanan efter två månaders frånvaro.

Oskar J Andersson har inte kört ett travlopp på två månader.

Men nu är han tillbaka efter den otäcka olyckan.

– Det är klart att det känns jättebra, säger 31-åringen till Trav365.

I början av maj var travtränaren och kusken Oskar J Andersson med om en olycka.

Det hände i värmningen, innan han skulle kvala med det treåriga kallblodet Koolman Bäck, på Rommetravet.

Hästen och Oskar själv kunde inte delta i loppet.

Väl på sjukhuset kunde läkarna konstatera att Oskar bland annat brutit två ben i underarmen.

– Det kom från ingenstans. För en månad sedan körde jag honom i ett banjobb med kortvagn och även ifjol i samband med premielopp och då var det inga problem alls, förklarade Oskar då för facktidningen Sulkysport.

”Lyssnat på läkarna”

Fallet från hästen gjorde så att Oskar tvingades till operation och ta en paus från att köra travlopp.

Nu, två månader senare, är han tillbaka. Comebacken skedde under tisdagens lunchtävlingar på hemmabanan Eskilstuna, en återkomst som slutade med en seger med egentränade Xander.

– Det är klart att det känns jättebra att vara tillbaka. Man är tävlingsmänniska och har varit i många år, i princip i 15 år. Det känns fantastiskt bra. Operationen var lyckad och jag åt bara smärtstillande en dag. Jag har känt mig redo tidigare, men valt att lyssna helt på vad läkarna sagt. Att undvika för mycket belastning, säger Oskar till Trav365.

Har det skapats någon ringrost tror du?

–Jag har hållit på så länge med det här. Det känns knappt som om jag varit i från och det har fungerat väl när jag kört lite hemma.

V75-surret: ”Håller honom högst”

Under lördagen körs V75 från Årjäng.

Oskar kastas direkt in i hetluften och har två hästar till start på det stora streckspelet, båda i V75–5, ett klass I-försök över distansen 2 140 meter med bilstart.

5 Sultan Sea kör jag själv. Hästen har gjort tre lopp efter comeback och det känns som om det tagit honom framåt. Senast blev han bortlottad i ett tufft lopp, men var jättebra gången innan på V75. Han är rejäl från start och har ett bra utgångsläge. Vi får se om han är tillräckligt snabb för att ta ledningen, men då han har det bättre spåret av mina så håller jag honom högst. Han bör normalt sitta bättre till, säger kusken och avslutar:

10 Picobello körs av Erik Adielsson. Han kommer med två raka segrar och har jättefin form. Han presterar bra varje gång och det är klart vi hoppas han ska fortsätta på den inslagna vägen. Det är tuffare emot och kusken får försöka hitta en bra väg.

Oskar J Andersson och Sultan Sea. Blir det spets och slut på V75 från Årjäng?

Följ ämnen i artikeln