Körning i den högre skolan

TRAV

Spela på kuskarna, skrev jag i tisdags.

Och det hade nog inte varit helt pantat i går på Bergsåker.

Erik Adielsson blev dagens man och vann två lopp efter snygga styrningar.

De andra som vann var inga lallare heller.

Det liknade första ronden i en boxningsmatch. Kuskarna gick bara ut och kände på varandra i V75-1, skuggboxning, garden uppe.

Lasse Lindberg tog spets med Bordeaux Price i en konstig start och visade med sitt kroppsspråk att han inte tänkte släppa.

Så det blev mestadels dödens för Rubberman (iskall till slut) medan Johnny Takter fick den ultimata resan med favoriten, Cadeau K. Senare, när de kört klart där framme, krävdes inte mer än en bredsida i öppet mål av Takter som anföll 550 kvar. Segern blev så lätt att det nästan såg löjligt ut.

Erik Adielsson gjorde allt rätt i V75-2; det var körning i den högre skolan när han vred på 1?400 kvar och fick ta över. Det var liksom han som vann loppet, även om, givetvis, tidigare ovillige King Goran hjälpte till. King Goran har oftast lämnat bromsspår efter sig på upploppen – men i ny regi, Stig H Johanssons, var han uppenbarligen mer motiverad.

Tryckare av stallkompisen

Gentlemannakusken Lasse Lindberg fick/ordnade en drömresa åt Grove’s Ben i V75-3. Andra ytter och attack 200 kvar är inte så värst jobbigt. Nu vann Lähdekorpi-hästen säkert via 1.11 sista 500 och en vass spurt. Storfavoriten Prime (också Lähdekorpi) fick sig en snyting av stallkompisen Robinson Starlight (hoppsan) i början och hemma i Holm satt chefen och gnisslade tänder. Förlåt mig om jag skrattade. Prime fann sedan Bergsåkers upplopp cirka 50 meter för långt.

”Glöm inte Victoria Fame som varit vass på slutet och är bortglömd som åtta­procentare.” Så skrev jag i fredags och Gunnar Melanders fina sto blåste mycket riktigt till dem i V75-4, i och för sig som 13-procentare – men vad faen …

Galopper till höger och vänster

Kallblodsloppet var kanske inte så vackert. Men händelserikt: hästarna galopperade till höger och vänster och Vingbo Stjärn hoppade väl som klar 400 kvar? Säkert är det ändå inte eftersom vinnande Lundås Emelie (Adielsson) mer eller mindre exploderade runt motståndet sista 500 och vann överlägset.

Favoriten Nordgubben levde upp till efter­namnet sista rundan. Han ville inget, trots att Björn Goop tog till alla (fula?) knep han hade.

Jim Frick går, har jag fått för mig, bra på skitig bana. Han vann V75-6 med formkortet Simb Luke. Fjärde ytter och en stark långspurt gav överlägsen seger. Fyraåringen var trea i Europaderbyt i oktober och har sedan visat fortsatt toppform i stenhård konkurrens.

Superskicklige lärlingen Johan Untersteiner avslutade i leran. Från tredje ytter kastade han loss med Matrix Reloaded på sista bortre och V75-segern togs efter lång och trogen tjänst. Han hade skrapat ihop till det här.

Nej, inte Johan, hästen!