Gulddivisionen nästa för Baron

TRAV

Baron Rols blev synad, brutalt överfallen, och ett tag trodde jag att han skulle få stryk.

Det hade inte varit så konstigt.

Men 300 kvar försvann han med bredsladd, det var häftigt att se.

Gulddivisionen nästa, till att börja med.

1.13,4 full väg och vinst med halva upploppet. Trots att Baron Rols fick öppna med 1.09 första 500 för att komma till ledningen och trots att han därefter fick en vilt pullande Mr New Dawn på utsidan så att det blev 12,5 första rundan. Trots det var det ingen fara.

Ut ur sista sväng gasade Thomas Uhrberg undan och hästen chockade oss, det bara small, med att ha massor med krafter kvar.

Okej, jag hade spikat och är part i målet

men det är inte ofta man ser såna här uppvisningar på V75.

Tränare Kari Lähdekorpis snack om Gulddivisionen nästa känns hur motiverat som helst och det kanske inte ens stoppar där? ”En ruskigt bra häst, idag var han rent fantastiskt bra”, sa Uhrberg i vinnarcirkeln och log brett.

Kari Lähdekorpi meddelade att Baron Rols får starta på under vintern, givetvis i V75, och med den här farten under hovarna tar det väl inte mer än fem starter innan han befinner sig i högsta klassen? Bronsfinal på Solvalla den 11 november och så vinst i försök och final två gånger om i Silver, eller har jag räknat fel? Skit samma, fort kommer det att gå, lita på det.

Gentleman ska sluta fega ur

När Gentleman sedan vann V75-3, Gulddivisionen, var Kari Lähdekorpi plötsligt rörd. Han menade att vinsten värmde och berättade också att han laborerat med balansen lite väl mycket.

Nu gick Gentleman med skor runt om och fungerade perfekt. Efter en smörresa i tredje inner avgjorde sexåringen i ett nafs och vann på 1.12,8/2 140 auto.

Gentleman är utan tvekan en stor talang men jag har alltid hävdat att han gärna fegar ur med galopp när det drar ihop sig, när det tar emot.

Det gjorde det aldrig den här dagen och det kanske är så här han ska köras?

Vem tror ni är bäst? Gentleman eller Baron Rols? Är frågan kanske korkad? Jag tycker inte det. Hårdingen Baron Rols mot lyxliraren Gentleman. I vår tävlar de i samma klass. Då får vi svaret.

Scarlet riktigt fin

Annars? Tre spetsvinnare: Mira Win i V75-2 värmde som vanligt inte alls bra men visade skalle och höll undan. Rose Gaujard gled till spets i V75-4 och vann nog på tomgång och startblixten Hit Dust var sylvass efter full sula hela vägen på 13,4/1640 auto.

Och så vann Scarlets Aino, bara visslade förbi. Men det var ju fullständigt väntat. Han är fin som fan, även bakifrån.

Passas nästa gång: Verdi Sund flög fram över upploppet i V75-2 och Lajos Wurö långspurtade starkt från kön i samma lopp. Flame High satt fast igen och ser mycket fin ut. Opportunity Nox tappade 20 meter i starten i V75-6 och gick som en raket till slut.

Micke Nybrink