Attacken mot Conny Nobell

TRAV

"Han är inte tillräckligt bra"

I Sverige är Conny Nobell hyllad.

I Frankrike däremot har han mycket kvar att bevisa.

– Conny Nobell är för omtålig för det tuffa Prix d'Amérique, säger Jean-Francois Meyer, journalist på Paris Turf.

Det börjar dra ihop sig på allvar för Conny Nobell. På söndag går det inte längre att skylla ifrån sig. På söndag, på Vincennes, måste Conny Nobell göra sitt livs lopp. I alla fall om det ska bli seger i Prix d'Amérique. Men medan skötaren Stellan Lundqvist rapporterar allt väl från gården i Normandie, sätts det frågetecken för Conny Nobell bland fransmännen. Jean-Francois Meyer är journalist på travtidningen Paris Turf och han har stenkoll p samtliga hästar i Årets lopp.

– Conny Nobell har tränat hårt ett tag och ser bra ut, men jag tvivlar på att han har hunnit bli tillräckligt hård för den här komplicerade banan och det tuffa Prix d'Amérique.

– Även om tränaren Olle Goop vet vad som krävs och Björn Goop är en utomordentlig kusk tror jag mer på en fjärde eller femte plats. Conny Nobell är för ömtålig, säger Jean-Francois Meyer, som i stället hyllar en annan svensk häst.

– Super Light älskar Vincennes och får han en bra start och inte hamnar för långt från täten kan han ta en mycket bra placering i Prix d'Amérique.

Pär Andersson/Kanal75