Robert Bergh

Diamanten lämnar Bergh: ”Besviken”

Peter Forsbergs stjärnhäst lämnar Åbytränaren

Av: 

Christoffer Wickman

Peter Forsberg
Peter Forsberg

TRAV

Peter Forsbergs femfaldige miljonär Diamanten lämnar Robert Bergh.

Nya delägare på hästen gör att han kommer flyttas till Stockholms-området – och till Stig H Johansson, det skriver Sulkysport.

– Jag har fått besked om att det kommit in nya delägare på hästen som kräver att hästen byter tränare, säger Robert Bergh.

Peter och Kent Forsberg har i många år haft ett tätt samarbete tillsammans med proffstränaren Robert Bergh, tidigare Bergsåker men nu Åby.

Den senaste i raden topphästar som familjen Forsberg ägt är fyraårige Diamanten som hittills i karriären sprungit in över 5,5 miljoner kronor.

Diamanten har vunnit lopp som Sprintermästaren och Konung Gustaf V:s Pokal, samt lopp i både Frankrike och Tyskland.

Men nu flyttas Diamanten från Robert Bergh, det skriver SportExpressen.

”Vi flyttar fler hästar”

Anledningen till flytten av stjärnhästen ska vara att nya delägare kommit in på Diamanten, och att de nya ägarna vill ha hästen i Stockholms-området.

– Det stämmer och det är för att de nya ägarna, och även vi då, vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också. Sju av nio ägare håller ju till runt Stockholm, säger Kent Forsberg till SportExpressen.

Stjärntränaren Robert Bergh är så klart besviken över att tappa en häst som Diamanten, samt att han haft ett långt samarbete med familjen Forsberg.

– Jag har fått besked om att det kommit in nya delägare på hästen som kräver att hästen byter tränare, säger Robert Bergh till tidningen.

– Naturligtvis tycker jag det är tråkigt och jag är besviken då vi haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Forsberg genom åren.

Ny tränaren blir Stig H Johansson, enligt Sulkysport.

Trav365 har sökt Johansson för en kommentar.

Diamanten
Kent Forsberg kramar om Robert Bergh efter segern med Diamanten i Sprintermästaren
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Robert Bergh