Swing That Cat vann Derbyt

TRAV

Ny framgång för Fredrik Reuterskiöld

Svenskt Derby med en dryg miljon i förstapris vanns av Swing That Cat och Manuel Martinez .

Hemmatränaren Fredrik Reuterskiöld tog en suverän dubbelseger i loppet.

– Det här slår allt, säger segertränaren.

Galoppderbyt anno 2008 reds i lervälling, men blev ändå en sevärd sportslig upplevelse.

Swing That Cat har utvecklats rejält i år och har förbättrats varje gång. I dag kom största framgången i karriären genom segern i svenskt Derby.

Från spår 15 kom han perfekt igenom från start och hamnade som trea. Halvvägs i loppet trampade Manuel Martinez gasen i botten och drog ifrån. Den enda som kunde haka på var Tertio Bloom, även han tränad av Fredrik Reuterskiöld.

In på upploppet blev det en rafflande duell, men Swing That Cat visade sig vara starkast.

– Bara de inte tröttnar, tänkte jag, men det gjorde de inte. Jag har haft stolpe ut hittills i år, men nu är det helt ok... En dubbelseger i derbyt slår allt, säger Fredrik Reuterskiöld.

Segern var Fredrik Reuterskiölds tredje derbyseger på fem år, ett fantastiskt facit. Dubbelsegern var värd 1,5 miljoner för Fredrik Reuterskiölds stall.

Fredrik Johansson fick ersätta onyktre Seb Sanders bakom Sourire i Margareta Wettermarks minneslöpning. Den mer sobre ersättaren skötte sig med den äran och såg till att rida in 240 000 kronor till det Mark Prescott-tränade stoet.

I Sofiero-Löpningen blev det en riktig skräll som segrade. Simian och Jan-Erik Neuroth skrällde till 32 gånger pengarna och såg till att V65-utdelningen sköt i höjden till 30 461 kronor.