Reven d´Amours uppvisning

TRAV

Fredrik B Larsson och Reven d'Amour bjöd på uppvisning på Solvalla under onsdagskvällen.

Kusken var lyrisk efter den fina segern.

– Det var ett tag sedan jag körde en sådan här häst, säger han.

Foto: Reven d ´Amour och tränaren Henrik Larsson.

Treåriga Reven d´Amours karriär har börjat strålande. Under onsdagens tävlingar tog hästen sin fjärde seger på sjätte starten.

Gazpower fick tidigt ledningen i loppet. Reven d´Amour hamnade i fjärde par utvändigt, avancerade i tredjespår och kopplade lätt greppet vid upploppet. De vann på den fina tiden 1, 13,1 över distansen 1640 meter.

Både ägarna och kusken var imponerad av prestationen.

– Det var ett härligt upplopp. Han lyssnade helt på vad jag ville. Det var ett tag sedan jag körde en sådan här häst. Han har otroligt bra teknik och jag kände direkt att det var något extra men den här hästen, säger Fredrik B Larsson.

Nu siktar tränaren mot Kriteriet med hästen.

Kvällens stora överraskning var Oblige Ås och Daniel Redén i den andra avdelningen.

Bravado och Erik Adielsson hade täten vid början av upploppet då Oblige Ås kom ute i spåren. Det blev hårt i mål, men Oblige Ås var först över mållinjen.

– Jag kände redan i provstarten att jag inte kunde förlora med den här. Hon är laddad och i form, säger Redén.

En annan som var glad över framgångarna på Solvalla var Bollnäsproffset Tomas Pettersson. Hans häst Logan Frontline kom längst ut i banan vid upploppet och tog ner ledande Altai.

– Det var länge sedan jag vann på Solvalla, mina hästar brukar inte vinna här. Men jag hade tur med positionerna och det var många som galopperade, säger han.

Latitude som imponerade i uttagningsloppet till Sprintermästaren gjorde ännu ett fint lopp under kvällen. Hästen ledde med någon längd vid upploppet och vann klart till slut.

Onsdagens omgång blev svår och 40 system prickade in alla rätt. Värdet blev 116 104 kronor.