Glädjetårarna efter storsegern: ”Så glad”

Just Wait and See vann Orebro Intn´l

1 av 2 | Foto: TV12
Christine Håkansson kunde inte hålla tårarna tillbaka efter segern

avChristoffer Wickman

TRAV

Femårige Just Wait and See vann storloppet Orebro Intn´l.

Då brast det för skötaren och tränarsambon Christine Håkansson.

– Jag är så glad för Håkan och vårt lilla stall, sa hon med tårar i ögonen i TV4.

Det var V75-tävlngar i Örebro under lördagen och huvudlöpningen, styrkeprovet Orebro Intn´l över tre varv, avslutade tävlingsdagen.

Daniel Redéns stjärnhäst Call Me Keeper, som vann storlopp i Finland för två veckor sedan, var brakfavorit i loppet – men fick nöja sig med andraplatsen.

Segern gick istället till Just Wait and See, tränaren Håkan K Persson, och kusken Christoffer Eriksson.

Förstapriset i loppet: 400 000 kronor.

Efter segern brast det för hästens skötare och tränaren Håkan K Perssons sambo Christine Håkansson.

”Det var tur att Bergh kom”

– Jag är så glad för Håkan, och för vårt lilla stall, fick Christine Håkansson ur sig i TV4 efter loppet, med tårar i ögonen.

Segerkusken Christoffer Eriksson fick ur sig desto mer ord.

– Vi fick en riktigt dålig start på loppet, Track Angle stod i vägen för oss och vi kom inte iväg alls. Jag körde sedan lugnt fram till ledningen, men väl där så blev hästen lite skarp så det var tur att Robert Bergh och Tesio kom och övertog, för annars hade det nog inte gått, sa Christoffer Eriksson.

Ja, Just Wait and See valde att släppa ledningen en bit in i loppet till Tesio och Robert Bergh, och när de sedan fick chansen runt slutsvängen så tog dom den, och gick ifrån till en säker seger.

– Han var riktigt bra i dag hästen och de har verkligen gjort ett bra jobb med honom, Håkan och Christine, berömde Eriksson.

”Mycket hästar ute i spåren”

Jättefavoriten Call Me Keeper svarade för ett starkt slutvarv ute i spåren till andraplatsen, men var egentligen aldrig med chans, det blev på tok för långt fram till Just Wait and See.

– Han svarade för ett väldigt bra lopp, men den som vann loppet var också väldigt bra, och fick det ju serverat. Det var mycket hästar ute i spåren och jag såg redan i sista sväng att det såg kärvt ut, då det var långt fram till Christoffers häst och han såg ut att ha mycket att köra med, sa Call Me Keepers kusk Örjan Kihlström i TV4 efter loppet.

Just Wait and See vann på segertiden 1.13,9 över distansen 3 160 meter voltstart.

ARTIKELN HANDLAR OM