Satte 28 V86-system - spelade in 12 miljoner

Travtipstern Linus Eriksson, 28, makalösa onsdagskväll: ”Maximalt med stolpe in”

1 av 2 | Foto: Privat.
Linus Eriksson.

avErik Pettersson

TRAV

Fem minuter innan spelstopp ändrade han sitt spelupplägg helt.

När V86-omgången var slut under onsdagskvällen hade Linus Eriksson, 28, satt 28 system (!) och spelat in 12 miljoner kronor.

– Det är lite sjukt, men skoj! säger han.

V86-omgången under onsdagskvällen skulle ha betalat ut över en miljon kronor på 8 rätt. Därför var det nog många som höjde på ögonbrynen när utdelningen för just 8 rätt tändes upp på atg.se - ”bara” 332 281 kronor.

Anledningen: Facktidningen Travrondens tipster, Linus Eriksson, 28, satte 28 system (!) med alla rätt, tog nästan 75 procent av hela potten och spelade in 12 miljoner kronor till 700 andelsköpare på ATG:s andelssajt, Tillsammans.

– Det är lite sjukt när man tänker på det. Men det är skoj och det roligaste är att det är ganska billiga andelar, säger succétipparen.

Spelade in mest i landet - för tredje gången - i år

Och det kan man verkligen kalla honom. Supervinsten är bara en i raden.

– Jag tror det var tredje gången i år som jag spelade in mest pengar i Sverige, så man ska inte klaga. Jag har satt V86 och V75 en gång i månaden, minst.

Därav är intresset för hans billiga andelar (100 kronor styck) extremt stort, vilket bäddade för 12 miljonersvinsten under onsdagskvällen.

Linus sålde 700 andelar i sitt system, som var på 2 268 kronor, vilket gjorde att ett och samma system spelades 28 gånger.

– Jag är extra stolt över att det är ett ganska litet system, i förhållande till många andra. Det är lite prestige i det och jag visar att man inte behöver lasta in 30 000 kronor för att få in det.

”Maximalt med stolpe in”

Om man ska vinna stora pengar på trav krävs det en del tur i avgörande lägen. Linus hade sådana moment med sig till hundra procent under i princip hela V86-omgången.

– Fem minuter innan start ändrade jag systemet helt. Då hade jag sex hästar i V86-1, men jag gick ner till tre hästar istället, för jag ville koppla lite grepp. Det var maximalt med stolpe in, spikarna satt och till exempel vann 3 Uccello Jet (V86-7) med dubbla galopper...

I V86-8, när Linus hade ett bra vinstläge, hade han sju hästar på systemet, men inte streck för favoriten 1 Global Undecided.

– När Jorma Kontio fick tredje ytter så tänkte jag att jag gjort ett ödesdigert misstag. Men Timo Nurmos stallform är inte på topp och hästen kunde inte hålla ledningen, det var därför jag tog bort honom, och det visade ju sig vara rätt.

”Försöker alltid ha en andel själv”

Varje andel blev värda runt 17 000 kronor, hade du en egen?

– Jag köpte tre stycken för att det var jackpott. I vanliga fall brukar jag köpa en till V86 och en eller två till V75. Jag försöker alltid att ha en andel själv, det känns mest fair, om man vill att andra ska tro på en.

Hur följde du tävlingarna?

– Vi satt här hemma och tittade, både jag och min fru. Det var jäkligt skoj! Det är inte ofta man får vara med om såna vinster, säger Linus Eriksson.

Vad säger de som varit med och spelat med dig?

– Dom är jätteglada! Det är rätt många nära och kära, som normalt inte spelar på trav, som har varit med och kan vinna lite, och framförallt har chansen att vinna. Det är svårt att vinna ensam om man spelar för 100 kronor, men via Tillsammans kan dom ha chansen att dra in lite stålar. Jag hoppas jag kunnat bidra med något genom att få flera att bli lite travintresserade.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Trav