Trav

”Fick rysningar i hela kroppen”

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

TRAV

Åsa Elmroth leder Hästgalan tillsammans med TV4-profilen Anna Brolin – hoppas på succé

Åsa Elmroth leder sin nionde hästgala på lördag tillsammans med TV4-profilen Anna Brolin.

Det bekräftar ATG för Trav365.

Veteranen hoppas nu på succé – men tror att det blir svårt att att överträffa galan från 2010, då Järvsöfaks gjorde entré på Rondo i Göteborg.

– Då fick jag rysningar i hela kroppen, säger hon.

Anna Brolin

På lördag ska Sveriges bästa kuskar och hästar utses på Stockholm Waterfront Congress Centre. När kvällen är över kommer besökarna bland annat få veta vem som var 2014 års komet, bästa kusk, kallblod och tränare. Värd för galan är veteranen Åsa Elmroth.

– Jag tror det här blir nionde gången jag gör Hästgalan, så det känns väldigt roligt. Det händer någonting nytt varje år, säger hon.

”Kan alla sporter”

Elmroth leder galan tillsammans med TV4-profilen Anna Brolin, som inte har speciellt mycket erfarenhet om trav. Men hon är inte orolig för att kollegan ska säga bort sig under kvällens festligheter.

– Anna kan alla sporter och ser alltid till att läsa på. Dessutom har hon ju koll på de största kuskarna och hästarna. Jag är inte ett dugg orolig och skulle hon vara tveksam kan hon alltid fråga mig.

”Det var fantastiskt”

Som Hästgalan-veteran har Elmroth en hel del fina minnen att se tillbaka på. Den mest minnesvärda händelsen skedde 2010 då Järvsöfaks gjorde entré på Rondo i Göteborg.

– Jag fick rysningar i hela kroppen även fast jag visste om att han skulle komma in. Det var fantastiskt att se publikens miner, säger hon.

Vilken blir galans stora stjärna?

– Det är svårt att säga. Det här är en kombinerad firmafest och Oscarsgala och de som hyllas förtjänar det. Hästgalan är en trevlig kväll för alla i branschen och jag ser fram emot att leda den.
Se nedan vilka som är nominerade i de olika klasserna
RÖSTA HÄR PÅ VEM SOM BLIR ÅRETS HÄST

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!