Spel

Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Åby 5 februari.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:
Rankning: 3–6–1–11–7–5–9–10–8–2–4.

Kommentar: Amour De La Rue återkom efter ett tre månader långt uppehåll senast och svarade för en stark comeback. Trots ett lopp mestadels utvändigt om ledaren höll han bra som tvåa efter Up Up And Away. Det loppet i kroppen torde ha gjort hästen gått och här har han ett fint läge över kort distans. Han är snabb ut och då det är han som visat bästa formen i senaste starten av samtliga här känns tipsettan

given. Huge Star flög fram över upploppet näst senast till knapp förlust. Senast var det inte samma drag i honom men å andra sidan var distansen i längsta laget. Nu är det åter kortlopp och normalt är han en segerkandidat. Det är även Search Launcher som har de bästa förutsättningar på länge. Är startsnabb och given över kort distans.

DD-2:
Rankning: 8–6–3–9–10–5–7–4–1–11–2.

Kommentar: Roxie Lavec är en tuff märr och att formen är bra visade hon senast då hon forcerades till ledningen och vann säkert när hon blev utmanad till slut. Hon visade även att hon fungerar bra med skor runt om och även om det lär bli en ny liten tappstart från tillägg, måste hon ses med bra chans att runda alla igen. Främsta hotet är helt klart på start i form av Alfa Star S. Han svarade för ett topplopp senast i Kalmar, förvisso i beskedlig konkurrens, men han var mycket rejäl vid segern efter att ha avancerat fram i dödens. Kan öppna bra och får Conrad Lugauer ledningen kan hästen bli svår att plocka ner. En som också jagar täten är Quantum Striking som i höstas gjorde ett par fina insatser i V75. Senast var han inte som bäst även om öppningen kanske satt i benen till slut. Det återstår att se vad Johan Untersteiner och Conrad Lugauer väljer för taktik för sina hästar, spets eller rygg ledaren och sedan open stretch. Ytterligare ett bud kan Nerone Bigi vara som spurtade bra senast.

Michael Carlsson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Spel

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Spel