Trav

”För bra rens, här måste du gardera”

TRAV

Beräknade 48 miljoner kronor i jackpott-omgången i morgon borde vara det dubbla bara för att vi som spelar

tvingas gissa om det blir skotvång eller inte.

Sluta med den parodin så vi kan fokusera på vilka hästar som vinner. Det är tufft nog att räkna ut.

Lördagens omgång på Solvalla ger en försmak av våren, med många fina hästar i startlistorna. Och – roliga drag.

Per Nicklasson

Per Nicklasson

V75-1:
I skrivande stund är det omsatt fem miljoner kronor på V75-spelet. VästerboontheNews är streckad på 55 procent. Det är helt okej. Man kunde misstänka att han skulle bli 70-75-procentare, men stannar han på 55-60 procent är han inte för stor favorit, och därmed en bra spik.
V75-2:
Om Calvin Borel står på benen är det spel mot ett mål. Ledsen, konkurrenter, men så är det. Men ge inte upp. Calvin återföll i gamla galoppsynder på Vincennes, Paris, senast och det är inte säkert att den starten, hela den cirkusen – med resa, lopp i stressig miljö under nya förhållanden – har varit den bästa uppladdningen för Calvin Borel. Sportsligt sett vill man ju se Calvin Borel ha uppvisning, men här är vi i första hand spelare, och som sådana kan det vara kul att jobba in Tenzing. Jag vet, ursvag senast. Men han är tvåprocentare nu och har ju tidigare under vintern visat vad han kan. Men han är bara en av många streckvärda om man garderar. Snåla inte.
V75-3:
Stefan Melander tror att det kan vara lite för långt mellan starterna för Digital Ink. Varför det? Alla hästar behöver vila ibland och formen kan man ju hålla hemma – det är väl därför ni kallas travtränare? Om man tittar på strecklistan är det lockande med exempelvis Dreams Take Time till tre procent. Men Digital Ink är ändå en bra spik i morgon, förmodligen den bästa.
V75-4:
Nadal Broline är i nuläget den enda som är streckad på dubbla siffror. Det är för bra rens på övriga för att det inte ska kännas som garderingstvång. Måla på och jobba in Jetspirit (från rygg ledaren?) som i stort sett ostreckad.
V75-5:
Favoriterna är de som ska vara det. Alltså Windy Ways, I Love Champagne och Alvena Take It. Kan räcka långt med dessa. Roliga är Bascaphi In, Occasione Font (riktigt långskott och bara för den som är rik) och Aroma Grim.
V75-6:
Återigen är favoriterna de rätta, det vill säga Shadow Woodland, West Wing och Oliver Kronos. Men folk fortsätter att underskatta Super Otto – fyra procent. Maffioso Face har också lite för lite förtroende från kåren med sina låga procent.
V75-7:
Har ni slut på pengar? Prova chansspik på Dixie Exclusive. Mycket fin senast. Har ni mycket pengar kvar att strecka för… plocka med Volimed, enprocentare. Men framförallt Pantaeri Ans (lopp i kroppen) och Linus Wibb, båda i nuläget streckade på futtiga tre procent.

Per Nicklasson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!