Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Foto: ALN
”Juniata Hanover har riktigt bra vinstchans trots det dåliga startspåret”, tipsar Casper Hedberg.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby.

I dag tippar Sportbladets expert Casper Hedberg.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Sommarens följetong duger även när det är höstlikt?

Tipsettan

Om den metamorfos Eketorpets Tess genomgått i år har det skrivits, för att damma av en gammal tidningsklyscha,spaltmeter. Nästan 600 000 kronor har hon tjänat i år och när hon visar upp sig på banan så ser det ut som om hon är på väg att springa från sin egen skugga, så full av löpglädje är hon. Nu ser uppgiften mycket överkomlig ut. Fältet är litet och hon är snabb ut. Snart har hon ätit upp avståndet till startvolten och sen består väl spänningen i om Peter Untersteiner kör fram till ledningen direkt eller sveper fältet på sista bortre lång­sidan. Vi inleder V86-omgången med en trygg spik.

Motbudet

Jumble Ås blev fast bakom en tvärtrött konkurrent senast och kunde inte hålla sig i trav när hon med krafter kvar drogs bakåt i fältet. Flemming Jensens körstil passar en tilläggshäst, han brukar ändå inte vara med i någon startrusning. Följer hon i favoritens rygg i avancemanget spurtar hon förbi de flesta.

Skrällbudet

Echo’s Girl är en annan häst som förbättrats i Untersteiners regi. Skrällvarning utfärdad.

Spetsbuden

Caterina Murino tar sig nog förbi Echo’s Girl.

! Statistik­vinnaren

Caterina Murino.

V86-2

Loppet

Flera tänkbara vinnare här, så se till att strecka på.

Tipsettan

Your Highness tillhörde toppskiktet i kullen som fyraåring och i år verkar det som om hon klarar det för många hästar svåra hoppet att som femåring direkt hävda sig mot de äldre hästarna. Senast spurtade hon bra i en snabb avslutning (förvisso mot andra femåringar, men synnerligen bra sådana) och även här har hon ett spår med vingelsrisk. Men löser det sig någor­lunda på vägen är hon med på målfotot.

Motbuden

Miss Beniss har uppåtform och avslutade starkt senast. Hela Timo Nurmos stall är på gång och Miss Beniss ska definitivt med på lappen nu. Covington Ås har i år gjort comeback efter långt skadeuppehåll. I tidigare regi radade han upp V75-triumfer och det känns som om Covington Ås närmar sig den form han visade då. Senast satt han fast i gulddivisionen mot bra hästar. Får han chans att denna gång bruka de krafterna han sparade då räcker han långt. Från spets hela vägen in i mål? Queasy satt fast senast och nu finns det på nytt risk för att han blir fast.

Skrällbudet

Orlando U.S. har tävlat bra mot den finska eliten i sommar utan att vara betrodd av spelarna på andra sidan Östersjön. Visst är förutsättningarna inte idealiska, men formen är mycket fin (senast satt han fast med allt kvar).

Spetsbudet

Covington Ås är snabb ut. Körs av spetsglad kusk.

! Statistik­vinnaren

Covington Ås.

V86-3

Loppet

Ihåligt lopp för treårsston. Bästa hästen har sämsta läget och vi spikar.

Tipsettan

Juniata Hanover mötte senast äldre ston snäppet under stoeliten och var då hårt betrodd. Hon stack enkelt till spets och drog på i fin stil. In på upploppet såg det klart ut, men 100 meter kvar var det totalstopp i tanken och hon rullade över i passgång och galopp som en slagen häst. Skulle hon hållit ut hela vägen in i mål hade hon landat på en 12-tid och det är tider som de flesta motståndarna här bara kan drömma om att prestera. Visst är det lite oroväckande att hon klappade ihop på bara några steg, men här har hon ändå en riktigt bra vinstchans trots det dåliga startspåret.

Motbuden

Whisper Line har bara tjänat knappt 90 000 kronor, att jämföra med Juniata Hanovers 1,3 miljoner och borde få svårt att utmana, men hon har förbättrats kraftigt i Untersteiners träning och ingen dröm är för stor, har vi ju fått lära oss av ATG.

Skrällbudet

B.W.T.Fiera har gjort flera starka lopp på slutet.

Spetsbuden

Annabelle Dimanche, Bella On Tour och Whisper Line kan öppna snabbt. Bella on Tour får spetstipset.

! Statistik­vinnaren

Juniata Hanover.

V86-4

Loppet

Nu ett treåringslopp för hingstar och valacker. Detta loppet håller dock jämn och hög klass.

Tipsettan

Digital Frame fick den otacksamma uppgiften senast att gå i dödens på Al Dente, över lång distans dessutom. Det såg ut som om det var av trötthet han taktade ur och tappade travet i sista sväng. Näst senast fick han också gå i dödens, men då fanns inte den suveräna kulltoppen med så den gången gick det vägen ändå och Digital Frame vann på ett snyggt vis. Senast visade han prov på startsnabbhet så kanske hittar han tidigt en framskjuten position och han är loppets naturliga förstahäst. Till och med en tänkbar spik.

Motbuden

Lord Flax såg ut att ha massa ork kvar när han spetsvann senast. Bullseye Pellini är obesegrad felfri.

Skrällbudet

Elliot Coger har agerat skrällvinnare förut.

Spetsbuden

Furious Francis tar sig nog förbi Lord Flax, om Åke Lindblom laddar för spets vill säga.

! Statistik­vinnaren

Bullseye Pellini.

V86-5

Loppet

De mest talangfulla har fått svåra lägen.

Tipsettan

Zigge Silvio gav ett mycket läckert intryck senast då han bet ifrån bra från ledningen. Når han samma position igen är mycket vunnet, men det finns många fina och hyfsat osynade motståndare så bara den modige spikar.

Motbuden

Västerbo Eclair utmanade Al Dente senast över upploppet från vinnarhålet och var nära att hinna ifatt och förbi. Han är väldigt stark och blir det bra tempo på loppet så svischar han förbi de flesta till slut. Och blir det inget tempo alls får körande Thomas Uhrberg avancera fram tidigt och se till att ordna tempo. From Dust To Dawn är riktigt rejäl och ska räknas trots åttondespår.

Skrällbudet

För den som letar efter en dunderskräll kan Maison Michel varmt rekommenderas. Han har inte vunnit hittills men insatsen senast sa att första segern snart kommer.

Spetsbuden

Bland orutinerade treåringar är det svårt att utse en spetsfavorit. Zigge Silvio har visat startsnabbhet och önskar säkert spets. Invändigt försöker Melvin Palema och utifrån kommer Maison Michel, Special Envoy och From Dust To Dawn. Special Envoy är väldigt snabb ut men riskerar bli het vid laddning.

! Statistik­vinnaren

From Dust To Dawn.

V86-6

Loppet

Trevligt lopp för treåriga ston som siktar mot Oaks.

Tipsettan

Secret Service var senast ute i E3-finalen och gjorde, som vanligt, en bra prestation. Efter det har hon fått pausa i två månader och ska vi gissa att siktet nu är inställt på Oaks? Då måste hon så klart först göra ett bra lopp här, och helst bör hon nog vinna, för i detta fält finns inget sto som tillhör årgångstoppen (men dock flera som befinner sig i skiktet precis under). Hon kan öppna skapligt, men kommer inte att vara med i spetskörningen. Får hon överta sedan om Örjan testar framåt? Oavsett löpningsfölopp känns hon som den givna förstahästen i loppet.

Motbuden

Letsmingleimsingle fick vinna för första gången senast då hon rundade fältet i tredjespår på ett väldigt övertygande sätt. Med tanke på prestationen då, och andra prestationer hon gjort, så kommer segrarna dugga tätare framöver. Snow Flake Goj var ute i E3-kval senast och höll duktigt från dödens. Men det var för över två månader sedan och vad som hänt med formen sedan dess är svårt att sia om. Är den intakt ska Snow Flake Goj definitivt ses med chans.

Skrällbudet

Sugar Flaxy är kvick ut och trivs i spets. Kommer hon dit utan att offra allt för mycket och om hon inte är ringrostig efter uppehållet så kan hon bita ifrån bra.

Spetsbuden

Sugar Flaxy är väldigt snabb ut. Flirting Girl lika så, men hon har ju spår utvändigt om Sugar Flaxy.

! Statistik­vinnaren

Secret Service.

V86-7

Loppet

Startrusning att vänta? Vi tror så och tippar därefter.

Tipsettan

Reve d’Amour kommer med toppform och var nära att slå Big Bill Bac senast de möttes trots att hon fick harva i dödspositionen utvändigt ledaren. Här kan det bli körning mellan bland annat Come­onhill och Big Bill Bac från start och då är den styrka som Reve d’Amour besitter ett mycket giftigt vapen.

Motbuden

Comeonhill är en pampig herre som det är lätt att charmas av. Han är väldigt kvick ut kommer han till spets utan att behöva offra allt för mycket är han ett hett segerbud.  Big Bill Bac har de senaste året aldrig förlorat felfri. Dessvärre har han galopperat en hel del. Håller han ordning på benen slutar han i striden.

Skrällbudet

Kebnekajse kanske blir mer betrodd än våra två förstahästar. I våra ögon är han i alla fall ett skrällbud.

Spetsbuden

Comeonhill och Big Bill Bac duellerar. Veijo Heiskanens springare har innerspår och bör ha fördel.

! Statistik­vinnaren

Valkyria R.Ö.K.

V86-8

Loppet

Omgången avrundas med ett snabbt stolopp.

Tipsettan

Curtsy Hanover står bra till i loppet, både sett till intjänade pengar och till startspår, Hon är snabb ut och är den troliga ledaren. Insatsen senast reser dock en del frågetecken. Då fick hon ett ganska trivsamt lopp i ryggar och attackerade själv 600 meter kvar. Till en början såg spurten stabil ut, men den ebbade snabbt ut och hon var ganska långt efter vinnaren i mål. Nu är distansen mer passande och Curtsy Hanover har god chans att leda runt om.

Motbuden

Rugiada Dei Rex tampas ofta med svåra spår men gör det väldigt bra ändå. Hon blir farlig vid minsta lilla klaff. Talk the Talk är en tuffing som tål grovjobb.

Skrällbudet

Calypso Blue Chip är i dunderslag för dagen. Slipper hon bara dödens kan hon överraska.

Spetsbuden

Calypso Blue Chip är blixtrande snabb ut, men inte tillräckligt snabb för att runda Curtsy Hanover va?

! Statistik­vinnaren

Kimmono Pearl.

Casper Hedberg