Sportbladets V75-tips

TRAV

Så tippar experten till V75

Foto: Kanal 75
Spikar stjärnan ”Det är helt enkelt så att Månprinsen A.M. för dagen är så mycket bättre än alla andra svenska kallblod att det är svårt att se vem som ska kunna hindra honom från att bli svensk mästare 2014”, säger Per Nicklasson.

Här är Sportbladets tips till lördagens lopp på Bergsåker.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Poker Kronos är hästen att slå.

Tipsettan

Poker Kronos har varit grym sedan han kom till Robert Bergh. Vi har ändå lite på känn att det kan ta emot den här gången. Inte för att han har några problem att bära de pengar han tjänat, tvärtom, utan för att han gjort många starter och gått ganska hårda lopp på kort tid. Det borde komma en reaktion. På grund av begränsad budget får vi ändå spika honom.

Motbuden

Fem stycken till streckar vi på chanssystemet.

Skrällbudet

Åge Hornline kan få en bra resa i draget. Snabb då.

Spetsbudet

Golden Sid är startsnabb och trivs bra i spets. Inte omöjligt att han provar där trots hårt motstånd. Livacious Lindy är också startsnabb. Rebellion likaså, men tveksamt om han kan svara ut Golden Sid.

! Statistik­vinnaren

Poker Kronos.

V75-2

Loppet

Det är några lopp i omgången som är så öppna – det här är ett av dem – att vi känner oss tvungna att spela med tre spikar.

Tipsettan

Dollar Boko avslutade bra men hade alldeles för långt fram senast. Han kan få en fin resa trots bakspåret och här ser det ut att kunna bli högt tempo på loppet.

Motbuden

Raz Mackenzie var inte sig själv senast, i alla fall inte i jämför­else med den finfina insatsen gången före.

Skrällbudet

Xanthis Cornelis kan glömmas på missvisande rad.

Spetsbudet

Om Raz Mackenzie kan öppna från innern som han öppnade från spåret längst ut näst senast, då har han chansen att hålla ledningen. Elegance Brodde, Masquerade Face och Super Zantos är dock normalt sett startsnabbare hästar. Fördel Masquerade Face? Helge Zonett är också startsnabb.

! Statistik­vinnaren

Raz Mackenzie.

V75-3

Loppet

SM för kallblod.

Tipsettan

Månprinsen A.M. brukar tvingas göra en hel del själv i loppen men den här gången har han haft turen att dra ett bra spår. Han är inget spetsbud initialt men när hans kusk kör till får Månprinsen A.M. överta. Och kör han inte till i början rundar han dem till slut i stället. Det är helt enkelt så att Månprinsen A.M. för dagen är så mycket bättre än alla andra svenska kallblod att det är svårt att se vem som ska kunna hindra honom från att bli svensk mästare 2014.

Motbuden

Hallsta Lotus är kallblodens Commander Crowe. Trots alla hårda lopp tycks det alltid finnas en stark insats till i honom. Han har bra chans att knipa andra­platsen trots spåret, men att han ska kunna hota Mån­prinsen A.M. från så här pass mycket sämre spår … nej, bara om Månprinsen A.M. är sjuk. Myllar­faks får en fin resa i det lilla fältet, han är speedig då. Hulte Magnus upploppsgalopperade senast men hann visa fin form. Läget är inte perfekt för honom eftersom han inte är startsnabb, men distansen gynnat honom ganska mycket.

Skrällbuden

Alla, utom möjligen Hallsta Lotus, är skrällar om de skulle lyckas att slå Månprinsen A.M.. Guli Järven har fin form.

Spetsbudet

För att göra en lång historia kort känns det ganska troligt att Månprinsen A.M. kör till ganska tidigt och att vem som än sitter i ledningen släpper till honom.

! Statistik­vinnaren

Månprinsen A.M.

V75-4

Loppet

Kul lopp ur spelsynpunkt.

Tipsettan

Kemas Winnie är en fin travare som höll bra senast. Hon är svårbedömt startsnabb men borde få svårt att hålla ledningen. Känslan är dock att det kan lösa sig rätt bra i inledningen och att hon kan hitta ut.

Motbuden

Anthologie slog av Kemas Winnie på linjen senast efter en mycket vass avslutning. Hon hade ett dåligt spår då och har det igen, men är ganska troligt bästa hästen i loppet. Manne S.E. ser riktigt fin ut. Näst senast utmanade han Lalle Young in på linjen, senast avgjorde han med en gäspning. Låt vara i enkelt gäng.

Skrällbudet

Like Lightning har vi varnat för tidigare. Det är en fin och rejäl häst som få har ännu upptäckt.

Spetsbudet

Pat Poker Zenz tack vare läget?

! Statistik­vinnaren

Kemas Winnie.

V75-5

Loppet

Bra hästar i det här lärlingsloppet.

Tipsettan

Stylish Hanover står jättebra till. Viar fin form.

Motbuden

Hankypanky Pagan är finare än någonsin. Ariel Boko ska räknas.

Skrällbudet

Uranium är stark.

Spetsbudet

Nr 7 om kusken prickar. Sedan slåss nr 2 och 3 om att få överta?

! Statistik­vinnaren

Stylish Hanover.

V75-6

Loppet

Spets och slut är det mest troliga scenariot.

Tipsettan

Bret Boko är en klass­sprinter som är nästan omöjlig att ta en längd på från start. Det bör bli avgörande för loppet. Senast, i Finland, tålde Bret en våldsam start­rusning och kunde ändå gå undan till säker seger. Bara om någon av konkurrenterna får hjärnsläpp och offrar sin häst kan vi se att Bret Boko ska lägga det här från ledningen.

Motbudet

Att Underpaid Hanover tog sin första seger först i årets nionde start är märkligt, med tanke på alla fina insatser han gjort i år. Han är den klart hetaste utmanaren till vår spik.

Skrällbudet

Västerbo Collect lyser av form. Farlig med klaff.

Spetsbudet

Bret Boko!

! Statistik­vinnaren

O.P.’s Flirt.

V75-7

Loppet

Vilka otroliga pengar topphästarna, eller rättare sagt deras ägare, tränare och kuskar har att tävla om. Här är det en miljon svenska kronor i förstapris.

Tipsettan

Vi går inte emot Orecchietti när han har ett bättre spår än både Ed You och Nahar. Det känns som han alltid kommer till start efter att ha haft någon form av problem och ett uppehåll dessför­innan. Men om det är så har det visat sig inte ha någon betydelse – han är alltid bra. Han kommer nog inte till ledningen av egen kraft men om han skulle få överta har han toppchans. Han är en tänkbar spik i ett annars öppet lopp.

Motbuden

Ed You ser ut som en dröm, intrycket när han joggade till seger senast var bländande. Nahar kvävde sig senast. Det behöver inte betyda något men vi har sett hästar som sådana händelser har satt sig i psyket på. En liten varningsflagg hissar vi därför, även om Nahar i övrigt ser ut att vara i toppform. Quid Pro Quo måste nämnas. Jättebra i Åby Stora Pris. Perfekt läge nu. Så varför rankas han ner? Ja, självklart för att han gick tre heat på Åby. Det sliter. Han såg trött ut i det sista heatet även om Erik Adielsson föredömligt slu­tade köra på honom tidigt.

Skrällbudet

Oasis Bi har snabb startrygg. Kan spurta ner allt.

Spetsbuden

Någon av nummer 1 till 3.

! Statistik­vinnaren

Seabiscuit.

Per Nicklasson