ATG:s beslut: Tar bort 'V7' och 'V8'

TRAV

Spelbolaget: ”Det är ganska få som berörs”

Foto: Stefan Mattsson
Hasse Skarplöth, vd på ATG.

Möjligheten att spela V7 och V8 försvinner från första september.

Nu förklarar Hasse Skarplöth, vd på ATG, varför de väljer att plocka bort spelmetoderna.

– I slutändan är det här en rättvisefråga, säger han till Trav365.

Under onsdagskvällen rapporterade Anders Engman på Sydsvenskan att ATG kommer att ta bort möjligheten att spela V7 och V8 och därmed möjligheten att få 2,5 gånger utdelningen.

Reaktionerna kring beslutet var många och flera storspelare var negativa.

Nu bekräftar Hasse Skarplöth, vd på ATG, att V7 och V8 försvinner från och med den första september.

– I slutändan är det här en rättvisefråga. Historiken är så att en gång i tiden lanserade man V6, och man gjorde det för att kunna få större utdelning vid lätta omgångar. Sedan har det adderats med V7 och V8, säger han.

Plockar russinen ur kakan

Han menar att det inte är ett så stort antal som spelar endast V7 en helg.

– Det vi ser i dag är att det handlar om tusentals system av en miljon en lördag. Det är ganska få som berörs. Det vi ser är att vi har kunder som kliver in bara när det är jackpott-omgångar och spelar V7 och V8. Det vi tycker är orättvist är att det här är kunder som inte har varit med och byggt upp jackpotten, utan de kliver in och plockar russinen ur kakan. Och sedan är de inte med veckan efter. Vi tycker inte att det är rättvist.

– V75 och V86 ska vara våra breda produkter. Det ska vara till för alla och rättvist för alla. Därför vill vi ta bort möjligheten att spela V7 och V8. I slutändan är en effekt av det här att vi höjer återbetalningen till vanliga spelare.

Vad säger du om alla negativa reaktioner som dök upp under onsdagen?

– Så är det hela tiden när vi fattar beslut. Att det finns särintressen. Vi måste sätta på oss den stora hatten, vad vi tror är bäst för ATG och majoriteten av våra kunder. Då tror vi att det här är bäst.

Men ni fortsätter med V6 på V64 och V65. Varför?

– Vi har ett behov av att dra isär våra produkter, att de får olika karaktärer. V86 och V75 är bredare produkter än vad V64 och V65 är. Därför börjar vi så här.

Kan V8 och V7 komma tillbaka?

– Nej det finns inga sådana planer i dag. Men vi kan inte säga att något är för alltid. Vi är lyhörda och korrigerar därefter.