TV4-profilernas succé – trea i helgens storlopp

Foto: Poison Ivy knep tredjeplatsen i Svenskt Galopp Oaks under söndagen.
Till höger: Kretsen kring hästen efter loppet.
TRAV

TV4-profilerna Peter Henriksson och Ralf ”Raffe” Vadsmo fick jubla under söndagen.

Deras galopphäst Poison Ivy var trea i Svenskt Galopp Oaks och tjänade omkring 112 000 kronor.

– Jag är fantastiskt glad och stolt, säger Peter Henriksson.

Tv-profilerna Peter Henriksson och Ralf ”Raffe” Vadsmo satsar inte bara på travet. De är även engagerade i galoppen och i helgen firade de fina framgångar då deras galopphäst Poison Ivy var trea i Svenskt Galopp Oaks på Jägersro och fick in 112 000 kronor på kontot.
Programledaren Peter Henriksson var på plats på banan och följde loppet.

– Jag är fantastiskt glad och stolt. Det är sådana här upplevelser som man drömmer om som hästägare. Caroline Malmborg och Sandra Vikström har gjort ett härligt jobb. Lite sjukdomar har gjort vägen fram lite krokig. Men hon var precis så bra som vi hoppas. Åt de som var före i mål fanns inte så mycket att göra. Men det ska bli spännande att se vad Ivy kan uträtta framöver.

Blev det något firande?

– En god middag med lika goda vänner fick fungera som firande. Nu blickar vi framåt mot fler häftiga upplevelser som hästägare. Något som alla borde testa på att vara, säger han.

”Jag är supernöjd”

Tränare till hästen är Täby Galopps Caroline Malmborg som är mer än nöjd med stoets prestation.

– Det var jättebra. Kapacitetsmässigt så vet jag att hon kan vara ännu bättre. Hon har kapacitet, men det blev ett tight schema för att hon skulle hinna komma till start i det här loppet. Hon gick över förväntan med tanke på hur lite jobbad hon var. Hon hängde med dem till sista sväng och sedan blev hon trött sista biten. Hade hon haft ett lopp i kroppen och kanske något snabbjobb till så hade hon varit ännu mer förberedd, men jag är supernöjd.

Berätta lite, vad är det för gäng bakom hästen?

– Det är min mamma som äger en del, Curre Andersson, sedan är det Peter Henriksson och Ralf Vadsmo. Peter och Curre var båda två på plats och de är superglada.

Hur kommer det sig att Raffe och Peter satsat på en häst hos dig?

– Raffe och Peter ägde en häst hos mig tidigare och när den blev skadad och blev ridhäst så köpte de den här i stället. Det är verkligen ett lyckat köp. Hon är lovande och jag tror att hon utvecklas ännu mer till nästa år. Hon har vunnit i år och nu fick hon en bonus, så det blev dryga 112 000 kronor i vinst i det här loppet.

Hur är de som hästägare?

– De är väldigt trevliga och ringer och frågar hur det går. De kommer och hälsar på både i träning och tävling, säger hon.

Wido Neuroths Amie Noire vann loppet och belönades med 400 000 kronor.