Statistiken avslöjar: Skräll har toppchans

TRAV

La Fille är obesegrad med framspår bakom startbilen och i ledningen Ska köras där på V75

Foto: Hanna Olofssons taktik är klar: hon ska köra i ledningen så länge lampan lyser på V75, som hon gjorde med La Fille vid segern i Boden i höstas.

Ska man tro statistiken så vinner jätteskrällen La Fille V75 på lördag.

Två gånger tidigare i karriären har hon haft framspår bakom startbilen – bägge gångerna har hon tagit ledningen och vunnit.

– Hon är säkert 20 meter bättre i ledningen, säger tränaren Hanna Olofsson till Trav365.

Dubbeljackpott på V75 från Sundsvall och Bergsåker på lördag.

För att det ska bli miljonutdelning behövs skrällar.

En sådan kan 7 La Fille (V75-7) vara – enligt statistiken är hon i varje fall ”klar”.

Två gånger tidigare i karriären har hon haft framspår bakom startbilens vingar – bägge gångerna har hon körts till ledningen och vunnit.
Hon har därmed aldrig missat ledningen med framspår bakom bilen.

I karriärens 14:onde start på lördag är det dags för framspår bakom startbilen igen.

”Statistik är bra”

– Hon är säkert 20 meter bättre i ledningen, så det är ingen slump att statistiken visar som den gör. Hon är trög i ryggar och vill inte riktigt framåt, säger tränaren Hanna Olofsson till Trav365.

Ska man titta på sådan här statistik, eller är det tillfälligheter?

– Statistik är bra tycker jag, men La Fille har inte så mycket pengar på sig och har inte varit ute i sådant här tufft gäng tidigare, förutom i Eskilstuna näst senast då hon var sjuk så jag vet inte om man kan dra allt för stora växlar av hennes statistik. Men, taktiken är given, jag kommer att ladda för ledningen och sedan kör jag där så länge lampan lyser.

”Det blir ghostvagn”

La Fille gjorde för drygt en vecka sedan årsdebut i Boden, då slutade hon tvåa. Hanna tror att det loppet kommer flytta fram henne formmässigt.

– Hon var sjuk i Eskilstuna näst senast och hade därför inte startat på ett tag inför senast, så hon borde gå framåt med det loppet i kroppen. Jag tycker hon känns fin för dagen, och jag är nöjd med henne.

Tror du statistiken håller i sig, och att hon vinner igen?

– Grejen är den, att hon är väldigt svårbedömd. Det handlar om en riktig humörhäst, ibland när man lägger pisken på ryggen på henne så skiter hon i det, och ibland sticker hon bara iväg. Hon är därför svår att räkna på, och jag kan inte på förhand säga om hon gör en liknande prestation som när hon vann i Boden på 12,9 från ledningen i september – men jag kan heller inte säga att hon inte kommer göra det.

Gör du några ändringar i balansen?

– Ja, hon kommer tävla barfota runt om på lördag, sedan kommer hon tävla i en ghostvagn och det har hon bara gjort en gång tidigare och det var när hon vann på 12,9 i Boden. Sedan är jag lite inne på att utrusta henne med norskt huvudlag, jag har testat helstängt huvudlag i träning men det blir lite för bra så jag tror norskt skulle passa henne bra. Normalt tävlar hon med en murphybländare med can’t see back på ena sidan, säger Hanna Olofsson.
La Fille är alltså obesegrad med framspår bakom startbilen efter två försök, hon är obesegrad i ledningen efter två försök, obesegrad över lördagens distans efter ett försök och obesegrad i ghostvagn efter ett försök