Trav

Maskinen som hjälpt stjärnorna tillbaka

TRAV

Bowling Inferno och Intoxicated – stjärnhästar som varit allvarligt skadade.

På lördag startar de båda i V75 på Solvalla.

– Vattenmaskinen har hjälpt hästarna tillbaka, säger Christina Medin.

CHRISTINA MEDIN VID VATTENTRÄNINGSMASKIN

CHRISTINA MEDIN VID VATTENTRÄNINGSMASKIN

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Som fyraåring tillhörde Bowling Inferno de allra bästa i sin kull med en tredjeplats i Derbyt bakom Commander Crowe och Simb Chaplin som främsta merit. I november samma år åkte han ner till Frankrike där han slog sig så illa i boxen att han tvingades till lång vila och rehabilitering. När han var startklar i juni hände det igen – skadan han ådrog sig Frankrike revs upp.

– Då var det deppigt, men vi gav honom en speciell spruta i hans leder och sedan dess har han inte haft några problem, säger Christina Medin.

På lördag är han en av förhandsfavoriterna i V75-5, ett lopp som körs över 3 140 meter.

– Det passar honom perfekt. Skulle det gå bra på lördag och han får vara frisk och hel har jag planer på att återvända till Frankrike.

”Ett lättare snabbjobb – resten i vattenmaskinen”

Stallets andra stora stjärna, Intoxicated, som började tävlingskarriären hos Stefan Hultman med fina resultat skadade sig även han i ung ålder. På lördag startar han i Gulddivisionen.

– När han kom till mig i början av februari i fjol var det sista anhalten för honom.

Hon fortsätter:

– Han brottades med en mängd olika problem och det är tack vare vattenmaskinen han är där idag. En gång i veckan går han ett lättare snabbjobb – resten går han i vattenmaskinen.

”Han känns finare än någonsin”

I sin senaste start avgjorde Intoxicated enkelt när han vreds ner på open stretch av körande Örjan Kihlström, och formen är det verkligen inget fel på,

– Han känns finare än någonsin nu, men samtidigt är det tuffare förutsättningar den här gången. Han tävlar barfota runt om, vilket han inte gjort på slutet.

Om framtiden säger Christina så här:

– Håller han sig hel och fräsch får han starta på i Sverige på rikstoton. I Frankrike har jag tillgång till en jättefin gård bara 40 minuters restid från Vincennes, enda nackelen är att jag inte kan träna honom i vattenmaskin där, vilket är ett måste för hans del.

Vem har bäst chans av de två?

– De är väldigt jämbördiga och har lite outsiderchans, men tvingas jag säga någon får det bli Bowling Inferno, säger Christina Medin.

Rickard Hansson/MiniMedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!