Trav

Miljonskrällen tillbaka på favoritbanan

TRAV

För att vinna 65 miljoner på lördag krävs det att du hittar storskrällarna.

En sådan kan Airstrike vara – som stortrivs på V75-banan Axevalla.

– Vi får hoppas på stenhårt tempo, då kan han spurta snabbt till slut, säger tränaren Björn Röcklinger.

Nioårige Airstrike har i Solvallaproffset Björn Röcklingers regi utvecklats till en topphäst. När många trodde att hästen gjort sitt, överraskade Airstrike med en strålande höst 2008. Största triumfen kom på Axevalla i november. Airstrike avslutade Johan Ullbergs Minneslöpning med en fantastisk spurt och hann före Earl Tilly och Arras i mål.

– Det är det bästa lopp han gjort i min regi, förmodligen det bästa i karriären med, säger Björn Röcklinger som den gången kunde hämta ut 100 000 kronor.

”Hoppas på stenhårt tempo”

På lördag startar Airstrike på V75 och gör det på favoritbanan Axevalla.

Det lär krävas en ny fantastisk spurt om Airstrike ska vinna igen. Och kanske är Airstrike jackpottdraget i kampen om de 65 miljoner kronorna.

– Jag hoppas på stenhårt tempo framme i täten och att han får en bra position. Då kan han spurta snabbt till slut, säger Björn Röcklinger.

Airstrike var ute i gulddivisionen på V75 i lördags och hamnade långt bak i kön invändigt och slutade sist.

– Men han såg jättefin ut och kort vila passar Airstrike bra. Han ser fin ut i träningen och formen verkar sitta där, säger Björn Röcklinger.

Vad säger du om motståndet nu på lördag?

– Finders Keepers med flera andra hästar är ju riktigt bra. Men är vi med i loppet så då finns ju åtminstone chansen, säger Björn Röcklinger som inte gett upp på förhand.

Åldern är inga problem

Om det räcker hela vägen till seger för Airstrike på lördag vill Röcklinger inte spekulera i.

– Jag är nöjd om han gör ett bra lopp, sedan får vi se hur långt det räcker. Airstrike har inte vunnit i gulddivisionen hittills och det blir svårt att vinna nu med.

Planen för nioårige Airstrike är att fortsätta gå ut i gulddivisionen i år, om formen finns där för nioåringen.

– Åldern är i alla fall inget problem, han verkar inte bry sig om det. Airstrike hade en del problem som yngre och gjorde färre starter då. Jag hoppas att han håller sig frisk i år och att han kan fortsätta tävla i guld, säger Björn Röcklinger till Trav365.

Jens Oscarsson, MiniMedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!