Trav

”Det är löjligt lett å vinne”

Av: 

Micke Nybrink

TRAV

Nybrink vet hur han ska vinna

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

V75 är den bästa spelformen.

I alla fall om man vill vinna stort.

Men det finns en annan ni måste prova.

Spela Tvilling på mitt sätt.

Det är löjligt ”lett å vinne”.

Att V75 är bäst vet alla som varit med ett tag. Enorma potter, jämna lopp, frisk körning och stora pengar när man har alla rätt. Allt det här gör spelformen överlägsen för den som har råd att satsa seriöst och målmedvetet under en längre period. Det handlar om att ha tålamod, kunskap och pengar. ”Pengarna går till pengarna”… Snålhet lönar sig inte.

Bästa årstiden för spelare

Sju rätt i lördags gav 2,7 miljoner. Själv var vi snubblande nära att sätta den, vårt stora bolag. Tyvärr tog vi ett litet snedsteg. Men man känner ändå hur bra V75 är en sådan här vinterhelg, när loppen körs på en bana som Axevalla. Där är upploppet långt, där hinner hästarna med dåliga spår fram, där smiter ingen förbi invändigt den sista biten. Och vi slapp också vårens fenomen med självspringande underlag och spetsvinnare i överflöd.

Vintern är en underbar årstid för oss som spelar på trav.

Men det kanske inte alltid är så att man har en massa pengar att ösa in i potten. Det kanske inte alltid är läge; svaga storfavoriter som Finders Keepers växer inte på träd. Det kanske inte alltid är dubbeljackpott på Sveriges mest rättvisa bana (Axevalla).

Det perfekta spelet

Då kan man ägna sig åt Tvillingspel. Den spelformen funkar överallt, även på banor med open stretch. Den funkar oavsett årstid och är nästan som bäst i relativt ojämna lopp på banor där kuskarna ägnar sig åt formationskörning i stället för tävling.

Det perfekta raka Tvillingspelet görs i ett lopp där man vet vem som tar ledningen och vem som hamnar i rygg.

Är ledaren en häst som är bra nog att vinna från spets är det verkligen läge. Det troliga är ju att ingen kommer att syna den och i så fall är det bra chans att hästen i rygg blir tvåa.

Fram med badkaret

En risk med open stretch-banor är att vår ledarkusk kanske försöker vara listig och släpper ledningen mitt i loppet. Nej! Då sitter vårt Tvillingpar plötsligt i rygg ledaren och tredje invändigt. Av den anledningen tror jag att man helst ska spela i sprinterlopp – där är kuskarna inte lika smarta. Där kör de i spets no matter what. Det gäller förresten även banor utan open stretch. Sprinterlopp är säkrast och tråkigast.

Så vad väntar vi på? Fram med bad­karet … Spela på att de inte slåss.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!