Trav

Sir Remington knockade oss

Av: 

Micke Nybrink

TRAV

Läs Micke Nybrinks V75-krönika

Det var jackpott (igen...) och vi hade lämnat in våra system.

Vi var fulla av förhoppningar.

Kalmar bjöd på en fin omgång.

Det kändes ju så bra.

Grunden var omsorgsfullt lagd. Åke Svanstedt hette fundamentet och sen fanns det ett par svaga favoriter också, ”lusar” som skulle fällas. Nu, äntligen, skulle vi vinna.

Men så dök den där Christoffer Eriksson upp strax före mål i V75-1. Smällen kom från ingenstans och de flesta av oss föll raklånga, knockade utan att vi hann fatta ett skit. Mig väckte de i omklädningsrummet och jag frågade med glasartad blick: Eeeeh, när börjar matchen...?

Svanstedt dagens man – igen

Hur det gick till? Sir Remington smög med långt bak och spurtade till vinst över det långa upploppet. Streckad på var hundrade kupong, spelad till 44 gånger på toton. Hur får man en sådan? Svaret är att det inte skiljer så mycket på hästarna i de högsta klasserna på V75. När de andra kör som om de satt bakom Maharajah hela högen kan det sluta så här. Sir Remington är en bra häst och Christoffer Eriksson är en lovande kusk. Nu tog han första segern på V75, Christoffer, men inte den sista.

Åke Svanstedt blev dagens man. Det är som vanligt. Ska man spela på vem som blir dagens man på V75 flest gånger under sommaren lägger jag degen på Svanstedtl. Inte för att hans hästar är i bättre form än vanligt, utan för att de alltid är bra. De är helt enkelt tränade utav h-vete och Åke kör därefter.

Det gjorde han i V75-3, körde därefter.

Med Earl Tilly gasade han för spets tills han satt där, det kostade 1.08 första 500. Sen sänkte han farten och höll undan före en tapper (dags nästa gåhng) Giant Superman.

Svanstedt fullbordade sin trippel med att vinna med favoriten Woody Laday från dödens i V75-6 och Teaser Elegance från köplats i V75-7. Wood var lika bra som vanligt medan Teaser avgjorde snyggt över upploppet. Men här får jag känslan av att Teaser springer med handbromsen åtdragem. Det finns ännu mer i honom.

Travsport när det är som roligast

Dagens ”svanstedtare” (pang bom tjoff 800 kvar) stod dock en annan kusk för. Hemmatränaren Greger Fajersson har en slugger av klass i fyraåriga Staro Capricorn och det utnyttjade han i V75-4. Från fjärde ytter kastade han loss på sista långsidan och redan 500 kvar ledde duon överlägset. Det var travsport när det är som roligast!

Ibland betyder ett skoryck allt. Galax Trot som vann V75-2 och fjärde segern i femte starten på två månader är ett exempel. Utan framskor på hovarna är han klasser bättre. Nu bjöds han och Adielsson på spets varvet lvar och sen spelade det ingen roll att Vector du Ling långspurtade strålande.

Rio de la Plata hade jag tänkt fälla. Hon skulle inte klara fjärdespåret i V75-5. Det sket sig. Hon vann från dödens och var bäst i ett lopp där ”alla andra” galopperade.

Till sist: Det blir, host host, jackpott igen på lördag. Säger som hon i tv-reklamen på anställningsintervju när hon bombas med pengar och förmåner: ”Det känns inte riktigt bra...”

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!