”Det är smått overkligt – oerhört inspirerande”

Har börjat träna miljonhästarna åt entreprenören: ”Drömmar finns”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Stall Philip: Patrik Fernlund, Marlene Matzky, dyrgripen Hefner Am, som köptes för 1,6 miljoner kronor på Wenngarns auktion i somras, Jasmine Ising och Malin Widing.

TRAV

I höstas blev det klart med trav-Sveriges nya jättesatsning.

Sedan dess har det varit tyst.

Men nu är travtv-profilen, tillika amatörkusken Patrik Fernlund och hans sambo, rutinerade hästskötaren Jasmine Ising, igång med sitt drömprojekt.

– Smått overkligt, men oerhört inspirerande, säger Fernlund.

Det var i somras som entreprenören Leif Bengtsson, mannen bakom miljardföretaget Picadeli, började att svinga mot de stora drakarna på de finaste unghästauktionerna i Sverige.

Han köpte toppstammade hästar för runt sex miljoner kronor på bara några månader.

Trav365 kunde tidigare avslöja att travtv-profilen, tillika amatörkusken Patrik Fernlund och hans sambo, rutinerade hästskötaren Jasmine Ising, får chansen att förädla de toppstammade individerna.

 – Att få hålla på med sin roligaste hobby är ett privilegium jag har. Nu kan jag njuta av det här i fulla drag! sa Bengtsson då.

”Alla bitar har fallit på plats”

Sedan i höstas, när nyheten blev officiell, har det varit tyst. Men nu har det nya teamet, Stall Philip, dragit igång träningen på Julmyra, ett hästcenter i Heby.

14 hästar finns på Jasmine Isings träningslista och förutom Fernlund och Ising så kompletteras stallet av två hästskötare, Marlene Matzky och Malin Widing.

– Smått overkligt, men oerhört inspirerande. I ett halvår har planerandet gått för högtryck kring att forma ett team och förbereda allt och att nu få sätta det på plats efter våra egna idéer är fantastiskt. 

Har ni fått till allt som ni vill? 
– Det tycker jag. Fina hästar, bra personal, bra samarbetspartners, bra träningsanläggning. Alla bitar har fallit på plats och nu ska vi sakta men säkert börja forma vår verksamhet. 

Vad säger ni om Julmyra?
– Jättebra. De har varit tillmötesgående och hjälpt oss med saker vi frågat om. Banorna har vi inte hunnit kört så mycket på än, men vad jag ser på dagar och kvällar är att traktorn går för högtryck mest hela tiden och det är en förutsättning för att tränare ska trivas på anläggningen. Det måste vara toppkvalité på sakerna, och det verkar vara så. Vi är nöjda – här finns det mesta. 

”Hästarna kom i strålande skick”

Hur verkar hästarna trivas?
– Bra. Måste säga att unghästarna som tränades upp i några månader hos Jörgen S Eriksson och familjen Andersson (Ruth, Oskar och flickvän Paula) kom i ett strålande skick och har acklimatiserat sig bra. De slängde sig över maten första kvällen de kom och av deras första lugna träningspass verkar de precis som oss gilla förutsättningarna. Även de äldre individerna som kom från Marcus Lindgren i Halmstad var fina.

Hur ser ni på framtiden? 
– Den är spännande, vore ju dumt säga något annat. Det känns bra, sen har vi startat ett helt nytt stall och mycket ska sättas på plats och det gör vi i lugn och ro jag och Jasmine tillsammans med vår personal. Nästan alla hästar är ju tvååringar så det blir mycket körning med dem på hemmaplan just nu, men någon starthäst har vi och lite tävlande blir det nog framåt våren. 

Finns det redan planer för de olika individerna? 
– Drömmar finns, men inga direkta planer. 

Vad önskar sig Stall Philip mest av allt just nu?
– En bra starthäst. Vi har kommit över en väldigt spännande tävlingshäst, men innan alla bitar är på plats och affären är i hamn vill jag inte säga så mycket mer. Men det vore kul att få tag i någon/några fina starthästar som kan få extra fart på tävlandet redan i år, säger Patrik Fernlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN