Efter motgångarna – här vinner han igen

TRAV

Han bröt ryggen och fick en blodpropp i lungan.

Men stjärnjockeyn Fredrik Johansson gav inte upp utan kämpade sig tillbaka.

Under torsdagen vann han direkt i comebacken på Jägersro.

– Det här har jag väntat länge på, säger Johansson.

Skånske Fredrik Johansson är en av landets bästa galoppryttare och har tagit hem flera storlopp. Men Johanssons senaste år har inte varit enkelt. I maj 2010 slungades Johansson av sin häst och landade mycket illa på ryggen. Johansson föll så pass illa att han bröt en kota i ryggen och blev förlamad i ett ben. Det dröjde flera månader efter olyckan innan Johansson kunde gå igen.

Men trots sviterna kämpade sig Johansson sig tillbaka och kunde efter tre månader rida lopp igen. Då kom nästa bakslag.

Blodpropp i lungan

Bara en månad efter comebacken genomgick Johansson en lungröntgen där läkarna upptäckte en blodpropp i jockeyns högra lunga. Efter det beskedet tvingades Johansson till ytterligare lång vila men precis som gången innan tog han sig tillbaka och under torsdagens lunchgalopp på Jägersro red Johansson sitt första lopp efter den ofrivilliga vilan – och det slutade med succé.

Johansson red Senorita Bloom i lopp ett på Jägersro och kunde vinna efter en tät slutstrid. Johanssons häst kopplade greppet precis innan mål och kunde vinna 40 000 kronor. Efter loppet var jockeyn mycket lycklig att äntligen kunna rida galopplopp igen.

– Jag var inte helt säker att vi skulle nå fram men vi skulle ha bra chans i alla fall. Väldigt skönt, det här har jag väntat länge på, sa Johansson i TV4 Sport.

”En riktig vinnarskalle”

Caroline Malmborg, galoppexpert, var imponerad över Johanssons comeback.

– I stora lopp är han outstandning, han har en riktig vinnarskalle och styrka. Det var väldigt imponerande, och kul att han bara tog en ritt och vann, sa Malmborg.