”Jessica sprang och letade efter Frank”

Foto: Frank Andersson och Jessica Almenäs (här i Let's Dance). I dag skulle ex-brottaren ha varit på Solvalla, hade han sagt till Almenäs, men TV4 hittade honom inte.
TRAV

Frank Andersson hade lovat att komma till Solvalla för att kolla på sin häst Sahara Dynamite.

Men när loppet gick kunde TV4 inte hitta brottarlegendaren.

– Jessica (Almenäs) sprang och letade efter honom, men han var inte där, säger redaktören för sändningen, Linda Rosenqvist på OTW.

Under lördagen kördes V75-finalerna på Solvalla. Fina tävlingar för alla travälskare och bra spel. En som både gillar sporten och spelet är brottarlegendaren Frank Andersson som äger flera travhästar. En av dem, Sahara Dynamite, som han deläger, startade under lördagen.

Den föredetta brottaren hade sagt till Jessica Almenäs att han skulle komma till Solvalla för att titta på sin häst. TV4 planerade då in att ha med honom i det program som summerar eftermiddagens tävlingar, det sänds klockan 18.00 i TV4.

Under eftermiddagen twittrade programledaren, Jessica Almenäs, om att Frank Andersson var sen till programmet.

”Skulle aldrig sagt det där om Frank och passa tider igår” och ”Kallt men friskt på Solvalla. Har fortfarande inte sett skymten av Frank. Nu är han 3,5 timme sen” var några av inläggen.

”Hittade honom inte”

När Sahara Dynamites lopp gick så var han fortfarande inte på plats.

– Han skulle ha varit med, om han var där. Men vi hittade honom inte, säger Linda Rosenqvist på OTW, som var redaktör för sändningen.

– Det är klart att vi hade gjort något på Frank Andersson om han hade varit där, men jag litade inte på att han skulle vara det. Han hade sagt till Jessica att han skulle vara där, så hon sprang runt och letade efter honom, men han var inte där. Om han var där så hittade vi honom inte i alla fall.

Så han nobbade inte sändningen?

– Nej, det var inte så att vi hade avtalat en tid, säger Linda Rosenqvist.