”Det var klockrent”

TRAV

Han spikade fyra hästar – och tog ledningen i VM i V75.

Nu är Johan Blidell i Nacka den personen alla jagar i supertävlingen.

– Det var en bra start, jäkligt kul, säger han.

Under lördagen avgjordes den första omgången av VM i V75 och Johan Blidell var den som direkt tog hand om ledningen i tävlingen. Blidell hade gjort ett system med fyra spikar som alla vann och sen var succén ett faktum. Ledaren berättar själv om framgången.

– Det var en bra start, sju rätt första dagen! Nu blev det inga stora summor men det var roligt och jag hade faktiskt fyra spikar på systemet. Jag spikade Sanity, Mr Pellegrino, Saston och Twigs Tarzan och alla vann så det var kul. Det var klockrent.

Tar du hem hela VM-tävlingen nu?

– Det är inte säkert att det går lika lätt som det gjorde nu, men det är jäkligt kul.

”Tvungen till det”

Johan Blidell har varit travintresserad sedan barnsben och delade systemet med sin flickvän. Efter succén kommer han läsa på rejält inför nästa veckas omgång på Eskilstuna.

– Jo, man är nog tvungen till det om man ska vara med. Jag har faktiskt tagit det lugnt med spelandet på slutet. Jag brukar kika lite och läsa intervjuer och så där, säger Johan Blidell till Trav365.

30 000 tävlar

Jörgen Utgren, projektledare på ATG, är mycket nöjd över den första omgången av VM i V75.

– Drygt 30.000 har registrerat sig hittills! Det känns verkligen som att våra spelare har tagit till sig VM i V75. Det ligger mycket prestige i titeln världsmästare i V75.

– Om man missat att man skulle registrera sig så är inte för sent att vara med dock. Eftersom de fem bästa av sex omgångar räknas så kan man registrera sig och gå med i tävlingen ändra fram till och med nästa lördag  klockan 14.30, säger Utgren till Trav365.

Förutom Johan Blidell var det åtta andra som lyckades få sju rätt på sitt första VM-system. Blidell leder då han var den som hade det högsta oddset på en av sina spikar.