Bootsman: Hon är en mycket bra spik

TRAV

Fem segrar på åtta starter i Sverige.

Stoet Angie Boko är Timo Nurmos nya superlöfte – som hyllas av uppfödaren.

På onsdag startar hon som megafavorit på V64.

– Timo säger att hon är topp fem bland stona i Sverige, det är en spik, säger John Bootsman.

Foto: John Bootsman.

I slutet av juli debuterade fyraåriga Angie Boko för Timo Nurmos och efter det har framgångarna avlöst varandra. På åtta starter har det blivit fem segrar och hästen har aldrig varit sämre än tvåa i Sverige. I den senaste starten på Solvalla var stoet förkrossande överlägsen och vann på supertiden 1.12,8 över 1 640 meter med bilstart.

”Inte överraskat”

På onsdag startar hästen, som är uppfödd av hårdsatsande John Bootsman, i V64-1 på hemmabanan och Bootsman tror på toppchans för hästen som han hyllar. Hela trav-Sverige är imponerade av Angie Boko och framgångarna är inget som förvånat uppfödaren.

– Hon har inte överraskat mig eller Timo Nurmos. Nurmos sa tidigare att det här blir en toppmärr och hon är helt fantastiskt. Hon är urstark vann senast på en 1.12-tid, det är en mycket bra häst, säger John Bootsman.

Han fortsätter:

– Hon är stor som ett hus och när hon kom till Nurmos fick hon tid att bygga upp musklerna. Nu när hon gjort det har segrarna kommit och det är en fantastisk häst. Jag är ingen tränare men Nurmos har sagt att hon är en av de fem bästa stona i Sverige, så nog platsar hon i Stoeliten. Hon har gjort grymma lopp.

”En väldigt bra spik”

Nu kan man tro att Angie Boko tjänat en bra bit över en miljon kronor. Men så är det inte. 232 000 kronor finns på kontot – något som Bootsman tycker är alldeles för lite. På onsdag möter hon hästar som inte skrämmer uppfödaren. Det enda som oroar honom är startspåret. Spår ett är oftast ett drömspår – men inte för Angie Boko som är långsam från start.

– Nu går hon ut i ett lopp stängt vid 300 000 när hon egentligen har kapacitet för en till två miljoner så det är en bra chans. Nu har hon spår ett och det är inte bra för hon blir instängd från start. Så fort man har en bra häst får man alltid dåliga lägen och hon är inte så snabb ut. Det är väldigt skickliga kuskar på Solvalla så hon kan bli instängd men jag tror hon vinner om hon skulle hamna som sista häst från start. De kommer försöka låsa in henne, men Jorma får kanske backa henne sist och vinna på styrka. Jag skulle ha spikat henne. Jag tror att det är en väldigt bra spik att luta sig mot.

Om jag ringer dig om ett år. Hur mycket har Angie Boko tjänat då?

– Normalt sett har hon då tjänat en miljon till. Jag tror hon kan vinna en miljon på tolv månader om hon inte skadar sig, säger John Bootsman till Trav365.