Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 6–7–5–1–4–10–9–3–11–8–2.

Kommentar: Tamla Celeber var bländande i årsdebuten och accelererade på några steg när luckan kom och hann fram till seger. Kullens drottning leker hem det här loppet som hon vill. En säkrare vinnare går inte att hitta.

V65-2

Rankning: 4–6–10–3–11–1–8–2–5–9.

Kommentar: Truly Devoted har gjort det mycket bra i V75 och var tapper även senast efter en tung resa. Har fått en ­månads tävlingsuppehåll men tränar bra och blir farlig direkt. Moonbeam Hanover var klen i årsdebuten men spurtade förbättrat senast. Går framåt och kan vara segermogen

V65-3

Rankning: 2–7–11–4–8–10–9–6–1–5–3.

Kommentar: Khaki Broline har två lopp i kroppen och haft dåliga utgångslägen båda gångerna. Hon har spurtat bra i skymundan och nu har den resliga damen ett betydligt bättre spår. Hästen är snabb ut och är en kul tipsetta. Kapable Nice Kronos kördes fram utvändigt om ledaren senast och var slagen redan i slutsvängen. Hon var då nedsatt av brunst och kan betydligt bättre. Normalt ett mycket tidigt bud.

V65-4

Rankning: 1–8–7–5–6–2–10–4–3–9.

Kommentar: Miss Sixty har en intressant uppgift och det startsnabba stoet har ett perfekt spår. Hästen har varit bra på slutet och Björn Goop kan välja taktik på open stretch-banan.

V65-5

Rankning: 11–10–1–6–3–4–9–5–2–7–8.

Kommentar: Det svenska stålet biter bra. Det tror jag att Deuxieme Picsous kommer att visa här. ­Johan Lejons stjärna har varit strålande i årets två starter. ­Senast klev han ut i dödens 1300 meter kvar och höll starkt bakom Formula One. Jag tror att han speedar ner samtliga. Wishing Stone är en unghäststjärna från USA som var trea i Hambletonian och vann Kentucky Futurity i två raka heat. Han finns nu i Frankrike hos Fabrice Souloy och vann ett storlopp från ledningen senast. Det är alltid svårbedömt när USA-hästar kommer till Sverige men den här är onekligen väldigt bra. Han är en allvarlig segerkandidat.

V65-6

Rankning: 1–2–8–9–5–6–10–4–7–3.

Kommentar: Raja Mirchi har varit kullens kung både som två- och treåring. Kriterievinnaren har dock uppträtt konstigt och galopperat i årets två starter. Han har visat hiskeliga fartresurser efter galopperna och gjort strålande upphämtningar. Nu kommer ­Lutfi Kolgjini att tynga ner sin häst i balansen för att han ska bli mer stabil. I felfritt lopp mosar han normalt sett allt här. Orecchietti tillhörde kulltoppen i fjol och avslutade med seger i E3-revanschen. Det kan ­tyckas tufft att årsdebutera i ett sådant här lopp men ­hästen rapporteras träna strålande och är väl förberedd. Öppnar bra och kan vara den som får ta över ledningen efter en bit. Kan bli svårslagen då.