Sportchefens plan: Få hit 'franska monstret'

TRAV365 AVSLÖJAR: Två wildcards har redan tackat nej till Olympiatravet – här är planen för Åby

Åbys sportchef Jon Pedersen har fått nej av Rapide Lebel
Åbys sportchef Jon Pedersen har fått nej av Rapide Lebel

Ägarna till Vanika du Ruel och Univers du Pan nobbar Olympiatravet.

Nu kan Trav365 avslöja Åbytravets krisplan: få stjärnorna Rapide Lebel och Yarrah Boko till storloppet.

– Vi har ställt en liten fråga till kretsen kring Rapide Lebel, vi vill gärna ha med en fransk häst, säger Åbys sportchef, Jon Pedersen.

I lördags inleddes det första försöket till Olympiatravets final. De första finalplatserna gick till Sanity och Harry Haythrow och i helgen ska startfältet drygas ut med två nya stjärnhästar.

Men planerna kring de utländska gästerna har gått i lås. Båda stjärnhästarna som tilldelats wild card, Vanika du Ruel och Univers du Pan kommer inte komma då ägarna till hästarna tackat nej.

Ett beslut som fått Åbys sportchef, Jon Pedersen, att agera.

Vill ha hit franska stjärnan

– Vi har ställt en liten fråga till kretsen kring Rapide Lebel om de kan tänkas komma till Olympiatravet. De har inte fått någon inbjudan som jag läste någonstans, men de har fått en intresseförfrågan, säger han till Trav365 och tillägger:

– De har själva sagt att de siktar på att starta Rapide Lebel 19 april i Frankrike, men då kan han inte gå ut i Olympiatravet. Det är det vi ska kolla upp nu, om de kan ändra på den planeringen och starta lite tidigare i stället. Att hästen ska räcka till i Olympiatravet behöver man inte vara orolig för. Jag tyckte hästen såg bra ut vid comebacken.

"Tiden håller på att ta slut"

Personerna kring Olympiatravet jobbar nu även med att få ett glädjande besked från den norske topphästen Yarrah Boko. Hästen hade ett riktigt bra vintermeeting i Frankrike och var bland annat trea bakom Maharajah i världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique.

Nu har Åbytravet en önskan om att få med Yarrah Boko i storloppet.

– Yarrah Boko ligger bra till. Vi hade gärna haft med en fransk häst i loppet, men tiden håller på att ta slut, säger Pedersen.

– Vi får se vad som händer i helgen, vilka som går vidare på Jägersro, sen startar Beckman i Frankrike också, den kan vara aktuell. Det är inte alls omöjligt och vi har haft kontakt med ägarna, avslutar han.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!