– Solvalla är favoriter att vinna turneringen

Foto: Travets årliga hockeyturnering, Hockeyligan Cup, i Sméhallen anordnas på fredag.
TRAV

Solvalla vann förra året.

På fredag är det dags för årets upplaga av travets egen hockeyturnering, Hockeyligan Cup, i Sméhallen i Eskilstuna.

– Sex lag är klara och det här blir riktigt bra. Solvalla är favoriter att ta hem titeln igen, säger Magnus Eriksson, Travelit, som arrangerar turneringen.

Foto: Spelschema till turneringen. (Klicka på bilden för att se större version)

Det är i Eskilstuna det händer i helgen.

I alla fall för de travintresserade.

Vad som sker?

Föreläsningar

Hästauktion

Supertävlingar både lördag och söndag

Två V75-omgångar

Två travfester, varav bankett på lördagen

Travets egna hockeyturnering

”Hade med Huselius - i smyg”

Den sistnämnda står Travelit bakom, och turneringen som lockar aktiva, uppfödare och travfans har verkligen blivit en tradition då Eskilstuna och Sundbyholmstravet bjuder upp till Breeders Crown-weekend på höstkanten.

Till årets upplaga av turneringen är sex lag klara; titelförsvararna Team Solvalla, Team Uppfödarna, Team HD Resources, Team Hockeyligan och Team Kolgjini.

– Vi hade gärna varit fler, men det går inte. Alla ska få spela ex antal matcher och det är auktion på kvällen som vi måste förhålla oss till. Det här blir riktigt bra, säger Magnus Eriksson.

– Förra året hade Team Kolgjini med före detta hockeyproffset Kristian Huselius i smyg. Än så länge har de inte avslöjat vilka som är med i laget i år, fortsätter han.

Vilka är favoriter på förhand?

– Det är Solvalla! Resultaten i turneringen får man på Hockeyligan-Travelits Twitter.

”Då delar vi ut pris”

På fredag kväll kommer det även hållas en fest som Svensk Travsport, Sundbyholmstravet och Travelit står bakom. Men det är inte förens på lördagen, då Breeders Crown-banketten hålls som vinnarna i hockeyturneringen kommer att hyllas.

– Det är då vi delar ut pris till vinnarna, säger Magnus Eriksson och passar på att hälsa alla travälskare välkomna till Eskilstuna i helgen.