Experten: ”Spela fräckt”

TRAV

En dubbel jackpot på V75 landar på landets stora skrällbana.

En ensam vinnare kan bli 53 miljoner kronor rikare på Axevalla på lördag.

- Det kommer att bli väldigt stort tryck på de här tävlingarna vilket förstås är skitkul, säger Axevallas tipsexpert Per Ottosson.

Det blev ganska lätta omgångar i jul på V75 och jackpotpengarna från 23 och 26 december landar nu som en dubbel jackpot lördagen 28 december.

Totalt finns 85 miljoner kronor att spela om på Axevalla. Skulle någon händelsevis bli ensam vinnare med alla rätt blir den kupongen värd i storleksordningen 53 miljoner kronor.

Per Ottosson jobbar med evenemang och tips på Axevalla och vi når "Otto" en stund efter att den sista avdelningen gått i mål på Solvalla annandag jul.

– Jag satt och smög på utdelningen framför tv:n. Att det blev jackpot är förstås väldigt lyckat, dels för spelet i stort men också jättekul för Axevalla. Det kommer att bli väldigt stort tryck på de här tävlingarna vilket jag tycker är skitkul.

”Måste spela fräckt”

Vad ska hända när en dubbeljackpot landar på landets skrälltätaste bana Axevalla? Travbanan på Skaraslätten har utdelningsrekordet på V75. I februari 2010 blev en kupong värd 67,3 miljoner kronor just på Axevalla. Banan har dessutom ytterligare tre vinster på utdelningarnas Tio i Topp för V75.

- Det har ju varit enorma utdelningar på Axevalla i många år och ”alla” vet ju att det är en skrällbana. Omgången ser svår ut och spelmässigt jättekul. Jag tror att man måste spela fräckt om man ska vinna något på lördagens omgång, för det finns inga stora favoriter att luta sig mot på förhand, säger Per Ottosson.

Mikael Wikner/Kanal75