Experten: ”Här är min chansspik...”

Sportbladets Michael Carlsson inför kvällens topplopp på V64

Michael Carlsson och Mellby Briolett.
Michael Carlsson och Mellby Briolett.

Det är fina V64-tävlingar i kväll med miljoner i potten.

Sportbladets expert Michael Carlsson har informationen – som ska ge alla rätt.

– Mellby Briolett kan dock mycket väl vinna ändå eftersom hon drog vinstlotten med spår två.

I kväll avgörs V64-tävlingarna på Örebrotravet och omgången är kryddad med riktig toppsport då flera Breeders' Crown-lopp avgörs.

Sportbladets expert Michael Carlsson har synat omgången i sömmarna och är rejält påläst. I dagens Sportbladet bjuder han på kommentarer och spelförslag till V64.

Bästa spiken: 2 Mellby Briolett (V64-6).

”Kanonsäsong”

– Mellby Briolett hade en kanonsäsong i fjol då hon bland annat vann E3-finalen. Hävdade sig sedan väl i årgångstoppen varje gång och tjänade nästan tre miljoner kronor. Återkommer nu efter vila och vinterträning och även om stallet rapporterar om att hästen har tränat bra lär hon precis som alla andra här som årsdebuterar inte ha toppform direkt. Hon kan dock mycket väl vinna ändå eftersom hon drog vinstlotten med spår två och är mycket startsnabb. Då lär hon säkert också få bestämma i täten. Chansspik, skriver Michael Carlsson.

”Flera starka insatser”

Han fortsätter om loppet:

– Backfire är också snabb ut och gjorde det bra förra året. Har tagit sina segrar från spets och är ett tidigt motbud. Room To Go är en av få hästar här som har lopp i kroppen och då avslutade hon starkt efter en inledande galopp.

En skräll som är värd en varning är Roger Malmqvists läckra sto Soonerorlater.

– Hon tillhörde kulltoppen i fjol och gjorde flera starka insatser. Rapporteras träna bra inför årsdebuten och måste räknas direkt, menar Carlsson.

Här hittar du V64-tipsen till kvällen

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!