Stjärnan stoppas från spel – efter miljonvinsterna

Johan Sjöstrand: ”Jävligt tråkigt”

Landslagsstjärnan Johan Sjöstrand.
Landslagsstjärnan Johan Sjöstrand.

Landslagsstjärnan Johan Sjöstrand har vunnit miljontals kronor på trav.

Nu stoppas han av speljätten ATG.

– Det är jävligt tråkigt, nu måste jag sluta spela, jag vet inte hur jag ska lösa det, säger Johan Sjöstrand till Trav365.

Den svenske landslagsmålvakten i handboll, Johan Sjöstrand, som till vardags spelar i den tyska storklubben THW Kiel, har ett stort travintresse, äger flertalet hästar och har vunnit otaliga miljonvinster på travet under det senaste året.

Vinstregnet började förra sommaren och pikade i höstas då Sjöstrand spelade in över sex miljoner på spelformen V86 – på en månad.

Men nu är det slutspelat för handbollsstjärnan hos spelbolaget ATG, avslöjar Expressen.

”Spelat med min pappa”

Han stoppas av speljätten på grund av att han har lagt spel på atg.se, på ett svenskt konto, när han själv är folkbokförd i Tyskland.

– Jag har spelat ihop med min pappa hela tiden, men nu vet jag inte hur jag ska lösa det. Jag får sluta spela via ATG. Jag har fått mail från någon tysk spelsida som vill att jag ska spela hos dem, det får jag väl göra nu då, trots att jag inte vill, säger Johan Sjöstrand till Trav365.

Enligt ATG:s villkor, som lyder ”ATG-konto kan endast öppnas av fysisk person som: – är myndig, folkbokförd i Sverige, ej försatt i konkurs” är Sjöstrand alltså inte tillåten att spela på hästar via ATG - från Tyskland.

Hur fick du beskedet?

– Jag märkte att jag inte kunde logga in på kontot helt plötsligt, min pappa hade fått brev från ATG där det stod att kontot var tillfälligt spärrat och att han skulle kontakta ATG.

– Då ringde jag upp dem och kollade, och fick veta hur det låg till, sen har jag inte hört något på fyra dagar. Det tycker jag är jäkligt märkligt att vi inte kan få någon mer information.

– Jag ser mig själv som svensk, jag äger massa hästar, jag är på trav så fort jag får tid över, och nu får jag inte vara med och spela. Allt känns bara jäkligt tråkigt!

”Ska vara bosatt i Sverige”

Eric Bolander, totochef på ATG berättar för Trav365:

– Vem eller vilka som är kunder hos oss kan jag inte uttala mig om. I villkoren för att ha ett ATG-konto står det att man ska vara bosatt i Sverige. Vi ska göra kontroller på de personer som vill ha konto, att den personen är bosatt i Sverige och det görs i samband med att man ansöker om konto.

– Konto kan man ha så länge man är bosatt i Sverige. Det går att spela om man är tillfälligt på semester eller något liknande. Om man lämnar  Sverige permanent får man säga upp sitt konto. En person som är bosatt utanför landet får inte ha konto hos oss.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!