– Luktar mycket Prix d´Amérique

TRAV

Maharajah imponerade när han vann på V75 i helgen och lugnade de svenska travfansen.

Nu väntar två starter till i Sverige – sen...

– Det luktar väldigt mycket Prix d´Amérique nu, vi vet att det att det är en fantastisk häst och jag tror han startar där, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist till Trav365.

Stjärnhästens tränare Stefan Hultman ligger lågt vad gäller Maharajahs vara- eller icke vara i världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique.

Men efter hästens uppvisning på V75 i helgen tror Frankrike-experten Anders Lindqvist att mycket talar för start i PdA.

– Vi vet att det är en fantastisk häst. En frisk Maharajah ska bi väldigt kul att se, säger han.

”Det skulle ställa till bekymmer”

Den preliminära matchningen för Maharajah med start den 26 december och 11 januari i Sverige talar också mycket för att Hultman siktar mot Frankrike och den kolsvarta kolstybben sista helgen i januari.

– Ja, det luktar väldigt mycket Prix d´Amérique, menar Lindqvist och fortsätter:

– Men det gäller att det blir bra väder i Sverige nu, så Hultman får bra träningsmöjligheter. För ska man ut i PdA måste alla pusselbitar falla på plats. Väldigt dåligt väder skulle ställa till stora bekymmer för kretsen kring hästen.

”Väldigt, väldigt bra hästar”

En annan svensk som siktar på framgångar på sydligare breddgrader är Lutfi Kolgjinis Raja Mirchi som efter fint genrep på svensk mark nu siktar på start i Frankrike med PdA som det stora målet.

Vad säger du om svenskarna chanser, om de kommer till start i Prix d´Amérique?

– Både Raja Mirchi och Maharajah är ju i sina ljusa stunder väldigt, väldigt bra hästar. Man kan absolut inte räkna bort någon av dem.

Diskutera här nedan – vill ni se Maharajah i startfältet till Prix d´Amérique sista helgen i januari?  Om han startar; hur kommer det gå? Vem är bäst av Maharajah och Raja Mirchi?