Maharajah i jobb på Solvalla: ”Är nöjda”

TRAV

Stefan Hultmans stjärna Maharajah luftades på onsdagen i det första snabbare träningsjobbet efter bommen i V75 för snart två veckor sedan.

Solvallatränaren Stefan Hultman åkte från Ekerö till Solvalla på onsdagen med den snart nittonfaldige miljonären Maharajah.

Någon timme innan V86-kvällen skulle ta sin början fick stallets stjärna det första snabbare träningsjobbet i kroppen efter starten i Gävle.

Maharajah kördes av sin skötare Lisa Skogh. Stefan Hultman satt bakom stallkamraten Orecchietti.

– Vi var nöjda med båda våra hästar. Orecchietti kändes fin och som Maharajah såg ut i dag är jag i alla fall inte orolig inför framtiden, sa Stefan Hultman i stallet efteråt.

Något var inte som det skulle med Maharajah i den senaste starten. Både kusken Ulf Ohlsson och tränaren Stefan Hultman sa direkt efter loppet att de hade väntat sig mer.

– Ja, han var inte som bäst den gången men vad det berodde på är jättesvårt att säga. Det kan säkert finnas tio små saker som gjorde att han bara blev fyra i det loppet. Samtidigt har vi inte hittat något fel på honom och nu tar vi en start i taget. Känns han lika fin i ett lite lugnare jobb på fredag siktar vi på Åby V75 i mitten av december, sa Stefan Hultman.

Maharajah och Orecchietti gick ett lugnare träningsjobb som klockades till 1.20 i 1 600 meter.

Orecchietti håller på att byggas upp för en vinter i eliten. Sexåringen startar i ett av V64-loppen på Solvalla på söndag och får då Örjan Kihlström i sulkyn.

Mikael Wikner/Kanal 75