”Maharajah måste vara vässad för att stå emot min skräll”

TRAV

Snickaren Michael Olsson slog rekordsiffror i våras när han spelade in den första miljonvinsten på sajten ”V75 Tillsammans”.

I höst blev han nedpetad från tronen när den hemliga Travhuliganen drog in 2,3 miljoner kronor.

– Med mina drag och tokidéer till helgens jackpott hoppas jag kunna slå ett nytt rekord med hästlängder, säger Michael Olsson.

V75 Tillsammans är sajten där travspelare enkelt kan bilda lag och spela andelsspel tillsammans. Sedan sidan drog igång i början av 2013 har det blivit två miljonvinster. Först var det snickaren Michael Olsson från Stockholm som spelade in 1 054 850 kronor till sitt lag ”Stall Triokungen”. Alla som var med fick över 80 000 kronor i vinst per andel.

I höst slog den anonyma spelaren ”Travhuliganan” till och prickade in alla rätt med sitt lag. Vinsten på 2,3 miljoner kronor gjorde att han klev upp på förstaplatsen när det gäller den största vinsten på sajten.

Men Michael har inte gett upp hoppet om att ta rekordvinsten igen. Sedan i våras har det blivit flera större vinster med hans lag på sajten.

”Har haft stolpe ut”

I slutet av sommaren och början av hösten har han haft fem vinster på över 50 000 kronor som har gett sammanlagt över en halv miljon kronor.

– Under de senaste två månaderna har vi fått in ytterligare drygt 15 system med sju rätt. Totalt har det gett en vinst på en 200 000 kronor. Det har även blivit en massa system med sex rätt som gett skapliga pengar tillbaka. Då har utdelningen varit mellan 600 000 kronor och 1 000 000 kronor för sju rätt. Vi har haft stolpe ut där och haft vinnaren som första reserv.

”Kan inte bli bättre”

På lördag är det miljonchans när det jackpott på V75, 77 miljoner kronor att spela om och en ensam vinnare belönas med 45 miljoner kronor.

– Jag gillar helgens V75-omgång skarpt. Att Åby som har dubbla open stretch får jackpotten kan inte bli bättre. Många tänkbara skrällar kan gå med invändigt och spara många meter genom varje kurva och sedan veta att de får chansen/luckan in på upploppet. Det kan bara smälla till så vinner en häst som är spelad till 2-3-procent. Det är sådana hästar jag ska fälla de stora favoriterna med på lördag. Jag har grävt djupt i lopparkivet för att kolla upp mina nästagångare samt se vilka hästar som verkligen gillar banunderlaget, tävlat tidigare på Åby och klarar av en eventuell långresa till banan.

Vad tror du? Kan du slå rekord ännu en gång på V75 Tillsammans?

– Med mina drag och tokidéer till jackpottomgången hoppas jag nu kunna slå nytt rekord med hästlängder. Det finns en kung och det är jag. Kronan ska tillbaka till ”Triokungen”, skämtar han.

Storskrällen

– För den som letar miljonhästar bjuder jag på en megaskräll. V75-3, 6 Juggle Face som just nu är spelad bara till tre procent. Förra starten är bara att glömma, det blev helt fel då. Den här gången hoppar formdemonen Johnny Takter upp i sulkyn. Han har kört Juggle Face tidigare till seger och har aldrig varit sämre än trea med hästen. Takter vet hur han skall handskas med denna individ. Nu blir de felfri avgång och sedan måste monstret Maharajah från Ekerö vara väldigt formvässad för att orka stå emot min megaskräll.

Bästa spiken

Omgångens bästa spik hittar jag i V75-6, 2 Mercery Broline som nu åter får Örjan Kihlström i jollen. Visserligen är det voltstart den här gången, men som hästen såg ut i förra starten på Solvalla så tror jag att den bara dansar undan på sin racerbalans (barfota).

V75-dragen

– V75-1, 1 Parodie kommer få en kanonresa invändigt. Det är just ett sådant lopp denna speedkula ska ha. Visserligen enda stoet mot hingstar och valacker, men det betyder nog bara att de åker ner till Åby med seger i siktet.

– Mitt andra drag är V75-5, 4 Qualis Talis som kommer köras av Björn Goop. Det här är en blivande stjärna, en härlig häst med rätt inställning till att veta var mållinjen finns. Har lekt med motståndet vid sina segrar och vunnit med många längder. Dessutom ett hemmahopp, så ingen lång resa behövs. Kommer troligen kunna köra barfota fram och det är ytterligare ett stort plus.