Vardags-V65 – där finns degen

TRAV

Vilka spel är hetast just nu och vilka hästar ska man lira på?

Jag vet.

Och varför kan man spela på trav från datorn på Arlanda men inte på Solvalla?

Skumt, eller hur?

Micke Nybrink

Det är bra tryck för tillfället. Spel på hästar känns hetare än någonsin. V4-premiären på Solvalla i fredags lovade massor, 2 100 spänn var förbannat bra betalt på den raden. Här finns pengar att hämta för oss som orkar läsa på de ganska lågklassiga loppen med, många gånger, tunna favoriter.

V4 – kanonspel

Okej, i går blev det favoritparad i Skellefteå (128 kronor) men det var heller ingen skräll, omgången såg enkel ut på förhand. Tror att V4 är ett kanonspel och flerkuponger kan vara rätta vapnet sådana här dagar.

V65 på vardagar är också en spelform som blivit en hit. Det har ni väl noterat? Själv trodde jag att standarden på loppen skulle innebära allt lägre intresse men det stämmer inte alls. Dessutom har man kunnat konstatera att det är oväntat bra betalt på sex rätt; själv saknar jag inte alls gamla V5.

Just vardags-V65 kan vara värt att satsa på eftersom de flesta inte pallar lägga ner det arbete som krävs. V75 och V64 sönderanalyseras och det finns inga riktiga fynd, och finns de så tror alla plötsligt på dem. V65 däremot är inte alls lika genomlyst. Tänk på det. Spela där konkurrensen är svag.

Bäst chans kontra oddset

En mejlare undrar hur jag i tisdagens tidning kan skrika ut en häst till V64 på Solvalla och sedan lite lugnt byta kuse på onsdagen, i samma lopp alltså. Svaret är enkelt: Man spelar inte på hästen med bästa vinstchansen, utan på den som har bäst chans i förhållande till oddset.

Till sist, ett tänkvärt mejl från signaturen Patrik:

”I dag, 2006, kan man hitta nyttig information som vi spelare behöver via olika webbsidor, en del är gratis medan andra kräver abonnemang. Man kan också sköta sitt spel via nätet, vilket är oerhört bekvämt, framförallt när man gör reducerade system då man slipper skitjobbet att skriva ut alla kuponger (Jokersystemet är sagolikt).

Men som spelare vill man ju helst vara på banan – men där får jag inte tillgång till informationen och kan inte spela via nätet. Banorna har nämligen ännu inga trådlösa nätverk för sina besökare (även kallat hotspots). Jag kan sitta på Arlanda och spela men inte på Solvalla. Vore det inte smutt att kunna sitta på sin plats under Elitloppshelgen och lira och slippa all trängsel och allt köande?”