”Hon bör bli tuff att stå emot här”

Foto: – Hon bör bli tuff att stå emot om hon får ryggar att gå i, säger Trav365:s expert om 7 Julia Kaulitz (V75-5) som spikas som etta på Top 7
TRAV

Vidöppet stolopp med 15 hästar.

Då tror Trav365:s expert Christoffer Wickman på hög utdelning på Top 7.

– Det kan vara det svåraste Top 7-loppet hittills, säger han.

Foto: Trav365:s expert Christoffer Wickman

På juldagen, söndag, rullar V75 vidare till Umeå, en på förhand väldigt öppen och svårlöst historia.

V75-5, tillika Top 7-loppet, är inget undantag och för första gången sedan nya spelformen Top 7 lanserades så handlar det om ett startfält av 15 hästar.

Trav365:s expert Christoffer Wickman spelar ett 96-kronors system med spik på vinnaren, och han spikar Sveriges segerrikaste travkusk Ulf Ohlsson med 11 Julia Kaulitz som etta.

Bakom är det många om budet som slåss om Top 7-placeringarna, och det här är minsann ingen lättlöst historia. Favoriten 10 Orkide C.D har aldrig startat på isbana och ratas helt.

Systemet, 96 kronor med spik på vinnaren:

1:a:)

Häst: 11 Julia Kaulitz

Kommentar: – Tycker jag är van att möta tuffare konkurrenter än vad som är fallet den här gången, dessutom är Ulf Ohlsson upp ett plus. Hon är väldigt spurtstark och får hon rätt ryggar att gå i under slutrundan tror jag hon blir tuff att stå emot.

2-5:a:)

Häst: 1 Gloria Leejs

Häst: 2 So Gå Imponera

Häst: 3 Polonaise

Häst: 15 Highland Q.Sister

Kommentar: – I ett sådant här öppet stolopp med 15 hästar över två volter brukar det vara en fördel att sitta med i den främre träffen för att vara med och slåss om de främsta placeringarna, därför spelar jag med hästarna 1 Gloria Leejs, 2 So Gå Imponera och 3 Polonaise, samt 15 Highland Q.Sister som startat på isbana tidigare.

6:a:)

Häst: 7 Sally Steel

Kommentar: – Var en häst som jag tidigt fattade tyckte för och även om hon fortfarande är lite ojämn så tycker jag att hon börjat hitta stilen igen på slutet. Lite chansartade förutsättningar nu, men löser det sig under vägen så spurtar hon nog starkt till slut.

7:a:)

Häst: 13 Juno F.

Kommentar: – Vinner inte så ofta, däremot tycker jag att hon allt som oftast gör jämna och bra insatser och från springspår på tillägg bör hon hamna vettigt på det då hon är ganska kvick iväg. Jag tror inte hon räcker mot de bästa här, däremot ska hon absolut kunna vara med och slåss om en pengaplacering.