Trav

Wangle: ”Kvällen som man aldrig glömmer”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Telefonen gick bananas.

Mejlkorgen svämmade över.

Tränarna på V86 hade alltså gått ut i strejk.

Det blev en kaotisk V86-omgång på Solvalla och Jägersro.

Spelstoppet 20.30 gällde inte längre.

Ingen visste ens om omgången skulle genomföras.

Snacka om totalt kaos.

Jag har aldrig varit med om liknande.

Sedan startade omgången, 15 minuter senare, med V86-2.

På Solvalla.

Sedan var det dags för V86-1.

På Jägersro.

Om spelarna var virriga? Minst sagt.

Men, nog om det. V86-omgången bjöd ju på några helt enastående prestationer.

Eller såg ni inte Victory Kåsgård, Leonardo Vici och Bula Bula Am:s insatser.

Det var häftigt.

Sedan måste vi ge en känga till två av Sveriges bästa kuskar.

✓ Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

Betyg: 5 av 5 plus

Victory Kåsgård: Wow, vad var det för insats? Sällan skådar man en sådan överlägsen häst vinna. Han tappade alltså 50 meter med sin galopp, men styrde på direkt efter och kunde hämta in alla metrar. Det är en blivande stjärna detta och det märker på Flemming att han minst sagt gillar hästen. Kul att se!

Betyg: 4 av 5 plus

Leonardo Vici: Äntligen! Som jag (och många andra) väntat på att Leonardo ska få visa hur bra han är. Det gjorde han denna gången och då var det spel mot ett mål – trots tredjespår hela sista varvet. Svettig prestation.

Betyg: 3 av 5 plus

Bula Bula Am: Vi vet redan hur bra den här humörstonade damen är, och ikväll var hon på sitt alldeles bästa humör. Då gav hon inte favoriten en chans – trots att hon fick tugga utvändigt om ledaren. Bula Bula Am har enorm kapacitet, kan den visa sig på allvar hos Jörgen Westholm?

Betyg: 2 av 5 plus

Denco's Moon Kilab: Fick det tuffaste loppet, men var bara bäst. Det var inget snack från utvändigt ledaren. Härlig inställning och form slår klass i många race, så även nu.

Betyg: 1 av 5 plus

Joakim Lövgren: Var minst sagt kvällens man, när han gick ut och förklarade strejk. Jag tycker att Jocke gjorde det på ett otroligt proffsigt sätt, han var tydlig, saklig och lugn i alla sina kommentarer och lät alla förstå vad som låg till grund för beslutet. Trots att det skapade kaos tycker jag han skötte det snyggt och stod upp för tränarnas åsikter. Men det är nog läge att de aktiva och Svensk Travsport tar ett snack.

Johnny Takter / Erik Adielsson: Gjorde varsin kalkonstyrning på V86. Takter med storfavoriten Augustus F. och Erik Adielsson körde bort favoriten Showman Brodde när han blev av med ledningen helt oväntat till värsta motståndaren. Har själv pratat med Erik efter loppet och han förklarade för mig att hästen rumplade till och var nära galopp. Visst, jag köper det och när man tittar noga ser man att hästens aktion inte är hundra. Erik är en mästare att erkänna sina misstag, så även nu, även om han klart och tydligt förklarade sin syn på situationen. Snyggt, Erik!

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!