Trav

”Är en dröm som går i uppfyllelse”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Twister Bi klar för Hugo Åbergs – får hemmakusken i sulkyn

Twister Bi vann storloppet Oslo Grand Prix i söndags.

Nu är hästen klar för Hugo Åbergs Memorial – med hemmakusken i sulkyn.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 29-årige kusken Christoffer Eriksson.

”Man vet inte om ska gråta eller skrika”.

Det var Halmstad-tränaren Jerry Riordans första ord efter att hans häst Twister Bi tokskrällde genom att vinna Oslo Grand Prix i söndags till över 24 gångerna pengarna i vinnarodds. Segern var värd 1,5 miljoner kronor.

Nu är hästen klar för en start i nästa storlopp: Hugo Åbergs Memorial på Jägersro tisdagen den 25 juli.

”Man fantiserade”

Och för första gången får succékusken, 29-årige Christoffer Eriksson (som körde i Oslo), chansen att köra som kusk, i loppet han växt upp till. Eriksson, som hyllades av Sportbladets krönikör Mattias Karlsson, som landets näste kuskstjärna.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det var ju Åbergs och Derbyt man fantiserade om att få köra när man var liten, säger Christoffer Eriksson, född och uppvuxen i Malmö, i ett pressmeddelande.

– Mitt första starka minne av Åbergs är när Citation och Erik Adielsson vann (2006). Men bara att få vara på plats Åbergskvällen var stort, det brukar ju alltid vara fint väder också den sista tisdagen i juli, fortsätter han.

Ny Norge-start

På vägen fram till Hugo Åbergs är tanken att Twister Bi, som även var med i Elitloppet, ska starta i Norge igen och Jarlsbergs GP, den 9 juli.

– Det ligger perfekt i tiden för att formen ska vara helt på topp. Det är en fantastiskt fin häst som jag tror kommer att få en bra karriär, säger Eriksson.

Hugo Åbergs Memorial körs på Jägersro tisdagen 25 juli över Elitloppsdistansen 1 609 meter med bilstart. Vinnaren tar hem en miljon kronor.

Hästarna i Hugo Åbergs

Propulsion – regerande mästare, klar för start

Workout Wonder – klar för start

Twister Bi – klar för start

Up and Quick – inbjuden, kretsen har ej svarat

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!