V75

Miljonvinnarens fräcka V75-spik

Av: 

Christoffer Wickman

Miljonvinnaren Chrille Eriksson
Miljonvinnaren Chrille Eriksson

TRAV

Han vann 56 miljoner kronor på V75 – den näst högsta travvinsten i historien.

Dagen efter gick han ut i TV4 och avslöjade att det var han som var hjärnan bakom mångmiljonvinsten.

På lördag avgörs V75 på Åby – på just den banan där tipsprofilen Chrille Eriksson spelade in megavinsten.

– Mellby Demon är den streckmässigt bästa spiken, säger han till Trav365.

På lördag är det storloppet Åby Stora Pris och V75-finaler på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

En som älskar när V75 avgörs på Åby är miljonvinnaren Chrille Eriksson.

Dels gillar han open stretch (de två extra innersta spåren på upploppet), men det var ju också på den här banan som han den 14 januari 2012 spelade in 56 miljoner kronor på V75 då han var hjärnan bakom det system som blev ensamma med alla rätt och tog hela potten. Den näst högsta travvinsten någonsin.

På lördag hoppas Chrille kunna spela in nya miljoner, och han bjuder både på en fräck V75-spik, och en fräck vinnare av Åby Stora Pris.

”Får tänka några varv till”

– Jag tycker lördagens omgång är jättebra, jag älskar ju Åby Stora Pris då man kör två heat, det blir ett annorlunda tänk och vi spelare får tänka några varv till. Jag tycker Åby är vägledande med sitt open strech och sitt tänk. Nej, jättetrevlig omgång och så är ju V75-finaler alltid spännande, säger Chrille Eriksson och fortsätter:

– När jag ändå är igång så vill jag också passa på att berömma sportchefen på Dannero, det är ju Extra V75 där på söndag och han har fått ihop tre lopp med 15 hästar med volstart.

”Är jag väldigt sugen på”

Hur är din syn på Åby Stora Pris?

– Det är ju noll chans att Volstead kan svara B.B.S.Sugarlight från start i heat ett, det gör han aldrig. Jag är inne på att de kör B.B.S.Sugarlight i ledningen, om nu inte Bergh sänder med Muscle Hustle redan i första heatet, Bergh är klurig. Men, min vinnare i heat ett är B.B.S.Sugarlight, säger Chrille Eriksson och fortsätter:

– I andra heatet tror jag att Örjan Kihlström hittar ner med 2 Whitehouse Express i rygg på Muscle Hustle och sedan städar av honom till slut, och det är även min slutvinnare i Åby Stora Pris. Det brukar vara en bra kombination med Örjan Kihlström och höga prissummor.

Vad har du att bjuda på från V75-omgången i övrigt?

– 3 Havbergs Knight (V75-4) är det garantiledning på och den har väl bra segerchans, men alla går väl på den? 1 Mellby Demon (V75-7) är jag jättesugen på, jag tror han får en drömresa här och är det inte dags för den nu? Jag gillar ju stallform och Nurmos stallform är det inga fel på just nu. Jag tycker Mellby Demon är den streckmässigt bästa spiken på lördag, säger Chrille Eriksson.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75