Trav

Wangle: ”Ofattbart hur bra hästen är”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Betyg: 1 av 5 plus-BETYG V75 SÖNDAG Nytt världsrekord på 1.12.0.

Aldrig har en häst sprungit fortare.

Man blir totalt knäsvag när vi gång på gång får se sådana här travupplevelser.

Det blir inte lätt att somna efter den här helgen.

Sällan har Solvalla visat upp så högklassig travsport.

Och vilka hästar vi har fått sett.

I går: Readly Express och Vamp Kronos.

I dag: Villiam.
Just den här Villiam måste vara något utav det värsta som man har sett. Jag har aldrig sett Timo Nurmos så känslosam som efter krossen i Kriteriet på nya rekordet 1.12.0.

Världsrekord, med råge.

Jag drömmer redan nu om duellen mellan Villiam och Readly Express.

Det är svårt att släppa Kriteriet och Timo Nurmos.

Men, vi ska försöka ändå att bena ut hur V75-söndagen var.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Betyg: 5 av 5 plus

Villiam: Det är otroligt häftigt att det lyckades. Ända sedan hästen föddes har Timo Nurmos siktat mot Kriteriet. Nu ryckte man skorna, vilket föll väl ut och Villiam gick nästan oberörd av banan. Tiden var förkrossande och han vann på nytt världsrekord. Det är svårt att förstå. Tack för showen!

Betyg: 4 av 5 plus

Coin Perdu: Gick strålande bakom Villiam och trots andraplatsen gjorde hästen ett riktigt bra lopp och i en normal travvärld så vinner han överlägset. Hästen fick dra tåget i spåren men närmade sig hela tiden Villiam.

Betyg: 3 av 5 plus

Candy La Marc: Oj, vilken häftig upplevelse för Lars Marcussen och alla kring Oaks-vinnaren. Vilken fantastisk insats av både häst och kusk som gjorde det möjligt för stor segerglädje på Solvalla. Hästen lyckades speeda ner toppstammade Dibaba och även självaste Örjan Kihlström var förvånad...

Betyg: 2 av 5 plus

Global Trust: Kördes på säkerhet och Jorma Kontio såg slagen ut i sista sväng, men lyckades kontra. Det var härlig vinnarskalle på hästen som verkligen visade prov på vinnarinstinkt.

Betyg: 1 av 5 plus

Pocchai: Slog världseliten och visade att hästen är tillbaka på allvar. Trots att flera av favoriterna svek så gjorde han ett topplopp. Erik Adielsson var mäkta nöjd med hästen som garanterat kommer vinna flera lopp i vinter.

Volstead: Kom enkelt till ledningen och fick bestämma i lugnt tempo. Men var slagen och kunde inte så emot Pocchai. Nej, det var blekt och nu måste Volstead få vila, eller?

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!