Trav

Varsågoda, här får ni tre läckra spikar

Av: 

Michael Carlsson

TRAV

Carlsson: Jag tror att han blåser förbi alla till slut i Oslo GP

D.D's Hitman spurtar tungt.
D.D's Hitman spurtar tungt.

Han har sett smällfin ut i de första ­starterna på svensk mark.

I dag vinner Canari Match – oavsett ­position.

Nästan lika säker är jag på att D.D.’s Hitman spurtar ner alla i Oslo Grand Prix.

Michael Carlsson.

Det är stortrav på Bjerke i eftermiddag med Oslo Grand Prix och  ruggigt fina lopp överlag. Jag känner stenhårt för ett busfräckt V75-system med tre spikar, varav två av dem inte är favoriter i skrivande stund.

 Den som inte har sett Canari Match i dennes två starter på svensk mark bör ­genast gå in i lopparkivet och kika. Hästen har sett grymt fin ut och avslutat strålande. Senast såg han fulltankad ut när han i en hypersnabb avslutning via open stretch stormade fram med krafter kvar över mållinjen som fyra. Tränaren Daniel Redén rapporterar att hästen känns väldigt bra i träningen efteråt och bara blir bättre och bättre.

Nu är det dags för första segern i den nya regin och med all respekt för den trolige ledaren Poet Broline tror jag att Canari Match sänker det här gänget från dödens om det så skulle behövas. Jag spikar ­utan att tveka.

Synar franske stjärnan

 Oslo Grand Prix är ett kanonlopp där segermaskinen Aubrion du Gers är favorit. Men jag säger syn på den franske stjärnan från spår åtta och i Norge är det ej tillåtet att använda körspö vilket torde vara en nackdel för fransmannen. Andrahandare är Lionel N.O. som vann Olympiatravet i suverän stil och som känns ännu bättre i träningen efteråt enligt Daniel Redén. ­Vol­stead var kanonfin när han vann Sweden Cup i två raka heat från dödens och är givetvis het.

Men min idé och vinnare är D.D.’s Hitman som jag tror väldigt mycket på. Efter den imponerande segern i Finlandia-Ajo, då han vann med krafter kvar, var han minst lika bra i Elitloppet även om han blev oplacerad i finalen.

Jag pratade med Ulf Ohlsson i veckan som sa att hästen blev störd i Elitloppsfinalen 700 meter kvar och tappade fart där. Trots det avslutade D.D.’s Hitman sista varvet efter 1.08 och han flög fram över upploppet i skymundan. Men längderna som han tappade över sista bortre långsidan gick inte att hämta in.

Enligt Ulf Ohlsson hade hästen kunnat vara trea i finalen utan den struliga incidenten och han var klart piggare och mer på ­hugget i finalen än vad han var i försöket trots att han gick väldigt bra även där.

Tränaren Petri Puro har alltid hävdat att D.D.’s Hitman är som bäst över medeldistans och ­Oslo Grand Prix körs över 2 100 meter.

Om han inte hamnar alltför illa till och det blir bra fart på loppet tror jag att D.D.’s Hitman blåser förbi alla till slut.

Är fjärdehandare i nuläget vilket är ­mumma och jag chansspikar.

 Vi kör med tre spikar i dagens V75-omgång för att få råd att gardera ett par öppna lopp rejält. Jag spikar även Shadow Gar som imponerade stort när hon vann sto­eliten på lördagen under Elitloppshelgen. Från bakspår klev hon runt ett mycket namnkunnigt gäng på strålande tiden 1.10,3.

Nu är utgångsläget betydligt bättre över kort distans och jag räknar med att Erik Adielsson styr in henne till en ny seger. De på förhand värsta konkurrenterna, som hon även mötte senast, har dessutom fått ­sämre utgångslägen.

Osannolikt bra

 Polara har varit osannolikt bra i de två senaste loppen som han har vunnit. I Elitkampen senast var ju hästen fenomenal vid segern efter en blytung resa i dödens. Är hästen lika överjävlig även den här gången är det förstås toppchans. Han är snabb ut men innerspår bakom ­bilen kan ibland vara lite lurigt och jag är inte säker på att han kan hålla ut en katapult­startande Lome Brage den första biten.

Norrmannen brukar blåsa till ledningen när han har öppet spår bakom bilen och ­hästen visade bra form senast när han avslutade starkt ute

i spåren men rumplade till mitt på upp­loppet.

Passa även Kleppe Slauren som spurtade strålande som tvåa bakom Polara senast och var nära att knäppa denne till slut.

 Övriga lopp då? Ja, i V75-1 är Hugo Lange­weg Jr knapp favorit i skrivande stund med sin segerstaplare Titanium Gar. Han kan mycket väl bli svårfångad på startvolten, men det är vidöppet bakom och andra­handaren Reckless har bara startat sporadiskt i Frankrike i år och är svår­bedömd från dubbla tillägg.

Springover var min skrällvarning i den här spalten senast när han vann till 26 gånger på Charlottenlund och han kan mycket väl vinna igen om det klaffar lika bra. ­Passa även starke Stil Loving You som är stark och har rätt inställning.

Favoriten är ojämn

 Tesio är favorit i V75-2 och det är ­inget att säga om. Han var finfin vid segern i ett enkelt gäng senast och fungerar den här storvuxne herren lika bra blir han svår att rå på för övriga. Men hästen är ojämn och gör bort sig emellanåt så han får sällskap på kupongen av ett gäng hästar.

Jag vill lyfta fram Moviestile som jagar fjärde raka segern och som har varit ­duktig i två raka i sin nya regi.

Och så väntar jag på att Diceman ska ta sin första seger i regi Stefan Melander. ­Kanske dags nu?

 Fyraåringseliten, V75-6, är ett jättefint lopp där det vimlar av topphästar. Favorit är Makethemark som var fin igen senast vid segern i ett enkelt gäng. Men det kan lätt bli vingel från spår sex bakom bilen och dåliga lägen har även de värsta motbuden Muscle Hustle och Dominion Beach varför jag streckar några till i det här jämna loppet.

V75 Direkt med Oslo Grand Prix från Bjerke sänds i TV12 klockan 14.00.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 1, 5, 15, 6, 7, 14, 12, 13, 9, 4 (11, 3)

V75-2: 2, 11, 4, 3, 1, 9, 5 (8, 6)

V75-3: 3 Shadow Gar (4, 11)

V75-4: 6 Canari Match (4, 2)

V75-5: 1, 6, 3, 7, 2 (10, 8)

V75-6: 6, 7, 3, 8, 2, 1, 11, 10 (5, 4)

V75-7: 9 D.D.’s Hitman (2, 1)

2 800 rader/1 400 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!