Hyllas som hjälte – efter initiativet

TRAV

Tränaren fick hjärnblödning – då ställde Torbjörn Jansson upp. Blev en av de mest gillade artiklarna någonsin

1 av 2 | Foto: Torbjörn Jansson hyllas som en hjälte efter det fina initiativet

Toya Andersson fick en hjärnblödning – då klev Torbjörn Jansson in och hjälpte till.

Jansson hyllades som en hjälte och Trav365:s artikel om ämnet fick stor spridning i sociala medier.

Nu kommenterar Torbjörn Jansson responsen – och sina chanser på V86 i kväll.

– Det var fantastiskt vilken spridning det fick, säger Torbjörn Jansson till Trav365.

Det var i mitten på mars som Trav365 uppmärksammade Torbjörn Jansson.

Anledningen: V75-hästen Dacia Scoops tränare Toya Andersson fick en hjärnblödning och blev liggandes på sjukhus, då klev proffskusken in och hjälpte till och tog hem Dacia Scoop till sin gård och tränar denne under Toya Anderssons rehabilitering.

Trav365:s artikel om ämnet fick stor spridning på sociala medier, bara på Facebook gillades den över 1 100 gånger.

”En sann hjälte”, sa Toya Andersson själv.

”Man blir så glad av att läsa detta. Torbjörn tack för att du visar medmänsklighet”, ”Fantastiskt, all heder åt Torbjörn” och ”Underbart att det finns sådana människor”, var några av kommentarerna om Torbjörn Jansson på sociala medier.

Nu kommenterar Jansson uppmärksamheten som artikeln fick, samtidigt berättar han också om sina chanser på V86 i kväll.

”Man ska vara hygglig”

– Det var fasen alltså, säger Torbjörn Jansson till Trav365 när han får höra att artikeln om när han tog Dacia Scoop i träning blev en av de mest gillade artiklarna någonsin hos Trav365.

Såg du vilken spridning och respons det fick?

– Ja absolut, visst såg jag det, och det var fantastiskt vilken spridning det fick. Det är ju inte så märkvärdigt det här egentligen, men det är ju synd om dem och man ska vara hygglig tycker jag och ställa upp, säger Torbjörn Jansson.

Varför tror du det fick sådan spridning?

– Det är svårt för mig att svara på naturligtvis, men det var väldigt, väldigt kul. Nu får vi se hur hon går Dacia Scoop.

Torbjörn Jansson kör två hästar inom V86-spelet under onsdagskvällen och innan vi släpper honom så kollar vi läget med dessa två, det är jackpott på V86 med 12 miljoner kronor till en ensam vinnare.

– 7 Violet Hill (V86-2) fick ett tufft lopp senast och blev trött då, hon är rätt snabb ut men det här blev ett ganska hårt lopp och hon är knappast segeraktuell. 6 Digger Lord (V86-8) går hyggligt varje gång och har han lite tur med loppet kan han säkert vara med på en plats, men han vinner inte så ofta. Jag har ingen riktig segerkänsla i kväll med någon, säger Torbjörn Jansson.